Nikon J4 – o noua lansare din seria de mirrorless-uri

Publicat pe 11 apr. 2014 - 19:27 de Mîrzac Iulian

Nikon 1 J4

Nikon a anunțat o noua camera mirrorless din seria J ce vine cu câteva îmbunatățiri legate de viteză, focalizare, etc. Nikon J4 şi-a păstrat profilul de cameră mirrorless pentru începători ai fotografiei, dar care pot accesa şi funcţii mai avansate la nevoie.

Camera foto include acelaşi senzor de dimensiune CX de 1inch ajutat de un procesor de imagine Expeed 4A setat să genereze imagini de rezoluție de18 Megapixeli. Aparatul foto folosește un sistem hibrid de focalizare rapid: 105 puncte prin Phase detection și 171 de puncte pentru focalizarea prin contrast. Numărul de puncte va ajuta foarte mult la o focalizare în pași mai mici în punctul dorit și ajută foarte mult în cazul în care filmezi lucruri în mișcare. Aparatul reușește să tragă cu 20 Cps imagini la rezoluție nespecificată dar cel mai probabil la o rezoluție medie. Mai interesant este că poate trage cu 60fps cu focalizarea blocată.

Vorbind de filmare Nikon J4 este capabil de filmare 1920 x 1080 cu 60 Cps și a păstrat și funcția de filmare slow motion cu 120 Cps la o rezoluție bună de 1280 x 720 pixeli.

Prețul nu a fost comunicat însă în curând va fi dezvăluit când va apărea în magazinele mari din lume, sau într-un nou comunicat.

Sursa

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: