Primul smartphone Jolla cu Sailfish OS in curand in Europa

Publicat pe 27 mai 2013 - 16:29 de Mîrzac Iulian

Telefon JollaOS

Jolla a facut public primul sau smartphone care s-ar parea ca va avea un pret aproximat la ~400 E. Ecran 4.5 inch, camera foto cu autofocus de 8 Megapixeli, 16GB memorie interna, slot microSD, procesor dual-core, 4G. In mare asta va insemna viitorul lor smartphone. Va rula sistemul lor de operare – Sailfish OS – care a creat ceva valva pe Internet in ultimul an si care va putea rula si aplicatii Android. In orice caz dezvoltatorul nu a declarat cat de compatibile vor fi aplicatiile Android cu Sailfish OS sau cum vor putea fi introduse in sistemul de operare acesta ar fi marele semn de intrebare.

Jolla este o mica companie din Finlanda care ar continua proiectul abandonat de Nokia care s-a materializat in sistemul de operare de pe Nokia N9. Dintre membrii start-up-ului fac parte si directori si profesionistii care au lucrat la dezvoltarea de pe N9 so care au parasit Nokia in 2011.

Telefonul va fi disponibil doar in Europa la inceput si nu are o data precisa de lansare pe piata, insa candva in urmatoarele luni Jolla il va lansa si pe piata. Puteti face precomanda pe site-ul lor si exista trei variante: una unde poti doar precomanda un telefon Jolla, a doua care costa 40E in plus la care primesti un telefon Jolla editie limitata si un tricou, si a treia optiune de precomanda care costa 100E in plus fata de telefonul propriu-zis la care primesti un telefon Jolla editie limitata, posibilitatea de a influenta designul viitorului smartphone Jolla, un tricou Jolla cu design unic, voucher de discount 100E pentru urmatorul Jolla smartphone care va putea fi utilizat dupa 30 Iunie 2014.

Va fi un sistem de operare foarte interesant la ce interes a creat Nokia N9. Sa vedem ce curs va avea dupa lansare cand se vor afla toate dedesubturile lui si mai ales sa vedem daca utilizatorii noi vor dori sa incerce un sistem de operare nou care nu are cele mai utilizate aplicatii disponibile la ora actuala pe Android si iOS.

Jolla - randare 1

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

2 Comentarii până acum. Spune-ți părerea.

  1. tottyovi 27/05/2013 at 22:11 - Reply

    de aratat arata foarte bine insa va ramane de vazut ce vanzari vor avea la ce pret mare destul de mare are

    • Mîrzac Iulian 28/05/2013 at 11:51 -

      Nu este extraordinar de mare. Daca vor reusi sa scoata un sistem de operare fara lag ca si Windows Phone sau iOS atunci vor pretul este numai bun. Sunt prea multe necunoscute, asteptam.

Postează un comentariu: