Primul smartphone cu Firefox OS ar putea veni de la ZTE

Publicat pe 21 sept. 2012 - 13:04 de Mîrzac Iulian

ZTE vrea sa intre pe piata de smartphoneuri cu un telefon care va vine sa credeti sau nu este planificat sa vina cu noul sistem de operare Firefox OS care este in pregatire de Mozilla. Poate nu toti stiati insa compania originara din China produce telefoane mobile si smartphoneuri de mult timp dupa cum puteti vedea aici asa ca au experienta in industrie. Apropo de asta modemurile 3G de la RDS pe care le aveti sunt ZTE.

Firefox OS va fi un sistem de operare creat cu tehnologii web astfel incat sa ruleze nativ aplicatii web de tip HTML 5, Javascript si alte aplicatii web. Nu este prima abordare  de acest gen si HP a avut o a abordare asemanatoare cu WebOS insa sistemul de operare nu a avut nici o promovare puternica si a fost un esec.

Este asteptat in primul sfert al anului 2013 deci cel mai probabil va fi expus la Mobile World Congress si CES eventual.

Via

 

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: