Cat costa productia unui iPhone 5 ?

Publicat pe 20 sept. 2012 - 22:32 de Mîrzac Iulian

Am dat pe Internet peste un subiect interesant care nu am putut sa ma abtin sa-l aduc in prim plan si aici pe site. Cei de la Techinsights.com au realizat o lista cu materialele si componentele utilizate la ultimele trei generatii de iPhone si veti putea vedea cat costa compania sa produca nou lansatul iPhone 5 si cat au costat componentele si la iPhone 4S si iPhone 4. Concluzia o sa vedeti este ca pentru un iPhone 5 se cheltuiesc aproximativ 167 de dolari. Preturile nu sunt oficiale deci poate sunt diferite insa intr-o oarecare masura sunt adevarate.

Conform specialistilor de la Techinsights estimarea pretului de productie este destul de fidela. Daca ne uitam ca versiunile precedente au avut preturi mai mici: 112$ pentru iPhone 4 si 132$ pentru iPhone 4S ar insemna ca Apple castiga anul acesta mai putin per unitate, insa nu trebuie sa uitam ca iPhone 5 da semne ca se vinde mai bine ca orice model de pana acum.

Piesa care s-a scumpit cel mai mult pare a fi procesorul cu 7$ mai scump decat cel de pe iPhone 4S in timp ce ecranul costa cu 3$ mai mult.

Facand referire acum si la Poll-ul afisat in dreapta paginii noastre, considerati ca merita banii la care se vinde in tara ?

Via

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: