Primul curs de tip coding bootcamp din România

Publicat pe 24 aug. 2015 - 13:04 de Mîrzac Iulian

Jademy

Vă mai amintiți ultima oară când ați făcut un curs pentru ca apoi să vă angajați în același domeniu ? Bănuiesc că nu ați făcut asta de curând sau poate niciodată. Eu am încercat să fac un curs de grafică 3D pentru că eram pasionat de așa ceva acum mai mulți ani însă nu s-a materializat într-un job pentru că între timp am ales o altă cale pentru cariera mea.

Astăzi vreau să vă povestesc despre necesitatea la nivel național de a avea cât mai mulți programatori. Facultățile de profil din țară nu reușesc să acopere cererea mare de specialiști pregătiți pentru a dezvolta software. Conform statisticilor oferite de ANIS (Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii) se estimează o creștere de 150% al necesarului de programatori profesioniști până în 2020. Deci dacă vă angajați acum în 5 ani veți putea crește enorm și veți ajunge la un salariu foarte mare comparativ cu alte domenii de activitate din România.

Jademy (sau Job Academy) este o primă companie care organizează coding bootcamp-uri la noi. Studenții sau persoanele care doresc să devină programatori aplică la cursurile lor, urmează un curs intensiv de 13 săptămâni la sediul companiei, apoi sunt ajutați să își găsească și un loc de muncă pe o poziție entry-level. Bootcamp-ul nu conține doar un training tehnic ci și sesiuni de dezvoltare personală. Candidații sunt îndrumați să obțină un certificat Oracle recunoscut Internațional.

Așadar Jademy încearcă să rezolve această problemă a lipsei de programatori profesioniști printr-o abordare unică în România – cursuri IT intensive structurate într-un coding bootcamp. Obiectivul lor este să recalifice persoanele talentate fără specializare IT, și accelerarea carierei celor care activează deja în domeniul IT ori au ceva cunoștințe de programare.

Cursurile de tip coding bootcamp sunt deja o modalitate cunoscută de reconversie profesională disponibile în SUA, UK, Franța, și multe alte țări dezvoltate. Conceptul a luat naștere în zonele intens dezvoltate la nivel tehnologic cum este Silicon Valley poate cel mai cunoscut la nivel internațional. Probabil nici nu vă mai întrebați de ce a apărut acolo, pentru că acolo se afla cele mai mari companii din industrie (Apple, AMD, Google, Microsoft, Intel, Adobe, HP, etc. lista este foarte lungă).

Următorul coding bootcamp organizat de Jademy este pentru Java unde vei deprinde cunoștințe care te vor ajuta să dezvolți o aplicație web sau o aplicație Android. Java este un limbaj de programare utilizat în foarte multe arii de dezvoltare software deci nu vei fi limitat doar la cele două însă cursul va merge într-acolo. Înscrierile pentru acest nou bootcamp se pot face în luna Septembrie.

Participarea în cadrul acestui program presupune prezență zilnică timp de 3 luni de zile, câte 9 ore pe parcursul zilelor lucrătoare, exact ca în cazul unui full-time job. În total, vor fi peste 500 de ore de instruire alături de instructor.

Academia își are originile în Portugalia, de unde a împrumutat acest trend în educație. În compania mamă există deja peste 150 de persoane recalificate care și-au început cariera de developer, în timp ce în România avem aproape 80 de cursanți calificați în portofoliu, 90% din absolvenți angajându-se la companii precum Siveco, IT Smart Systems, Qualysoft, ING Romania, Alten și altele. Acest număr este în continuă creștere, organizându-se un nou curs la fiecare început de lună.

Urmăriții pe Facebook sau pe site-ul lor.
Jademy 2

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

2 Comentarii până acum. Spune-ți părerea.

  1. van dic 21/03/2017 at 09:25 - Reply

    „academia își are originile în portugalia” – muahahahahaha, băbăeț, mă doare mintea când citesc gogoșile astea de mkt.

    Dar hai să spulberăm nește mituri de escroci cu tupeu: suportul lor de curs este ăsta: https://programmingbydoing.com/, evident, tradus în românește, și-acum faceț voi calculele: care e diferența dintre 1095 euro (cât costă cursul de la jademy) și 64 de euro cât costă cursul cu tutoriale video?

    Mdap, acesta este prețul țepei pe care o veț loa, fincă instructorii nu știu nici măcar să dea explicații, că de-aia s-au făcut instructori :D

  2. MARIUS 14/10/2016 at 23:41 - Reply

    Cei de la jademy sunt o bataie de joc. O sa va povestesc lucrurile importante de la acest curs pentru care am achitat peste 5000 ron. Pe parcursul intregului curs am avut peste 3 instructori dintre care 2 nu au mai predat avand 0 experienta pedagogica!!! Peste 90% din grup vroiau la un moment dat sa se schimbe un instructor pentru ca habar nu avea( imi amintesc o intamplare: era un exercitiu si tot nu reusea sa o rezolve , abia dupa ce a vazut rezolvarea la un student de anul I s-a prins si incerca sa se scoata!!) Am propus acest lucru celor 2 reprezentanti  si rasp lor a fost evaziv: sa vedem, poate nu suntem noi obijnuiti, nu toti aveti aceasi parere( precizez ca 2-3 care nu ii interesa schimbarea instructorului aveau deja notiuni elementare de java si nu ii interesau). Cand a venit vorba despre joburi: La inceput la sediul lor , la interviu te intreaba de toate, pana si cum vrei sa achiti ( in rate/ integral) apoi de la mijlocul cursului pana la final nu auzi nimic de la ei, cum te descurci, ce nu iti place, despre interviuri nu se zice nimic…. Apar pe site max 5 persoane din 50-100 care au reusit sa se angajeze!!!!! acest lucru va spun sigur : inainte de examenul final un coleg a intrebat in clasa unde eram aprox 30 persoane: Cine s-a angajat??? pauza totala:)))). La final ti se ofera o bataie de joc de diploma si pentru cei care nu au promovat o adeverinta in care scrie ca nu ai promovat:)))))))) o bataie de joc mai mare nu exista!!! De ce te oferi sa dai diplome si adeverinte din care sa rezulte ca studentul tau este inapt!!! Despre curs va mai spun ca de la inceput pana la sfarsit te sacaie cu niste diagrame si iti spune in fiecare saptamana ca tu trebuie sa inveti pe zi 8h java!!!  deci 5h la ei la sediu +8h acasa in fiecare zi timp de 3 luni! – nu are rost sa comentez, dar cand semnezi contractul iti spune doar ca mai trebuie sa depui un mic efort si acasa… Sunt mu,lte lucruri de spus dar unul este cert: NU SUNT PROFESIONISTI, SUNT O ECHIPA DE AMATORI CARE NU AU EXPERIENTA SI PROFITA DE ACEASTA DORINTA  IN IT. Apropo salariu pentru inceput este de 2000-2500 SI NU 4000 CUM VA SPUN CAND INTREBATI. La final va spun ca nu are rost sa faceti acest curs: pierdeti bani si timp!!

Postează un comentariu: