Oppo dezvoltă o tehnologie pentru smartphone-uri cu zoom optic 5X!

Publicat pe 2 mart. 2017 - 8:53 de Mîrzac Iulian

Oppo investește mult în cercetare și vedem unul dintre rezultate. Au dezvoltat un modul de cameră foto care ar permite zoom optic de 5X (deci fără pierdere de calitate a imaginii). Acum avem două abordări viabile în piață pentru zoom optic:

  • Două camere foto una lângă alta – metoda aplicată deja pe telefoane de top LG, Apple, Huawei, etc.
  • Camera foto zoom cu elementele optice dispuse transversal pe lățimea telefonului – metodă care s-ar fi zvonit acum câțiva ani că va fi utilizată de Apple, dar despre care nu s-a mai auzit nimic de atunci. O prismă transmite lumina din exterior în interiorul telefonului.

Cu ce te ajută zoom-ul optic 5X ? Păi vei putea filma / fotografia mai aproape. La concerte, când spațiul nu își permite să te apropii, sau pur și simplu vei utiliza unghiul restrâns pentru a crea compoziții pe care nu le puteai avea cu o cameră foto cu unghi larg. 

Oppo are zoom optic 3X reali și tehnologia image fusion permite plusarea până la 5X zoom optic.

Modulul ocupa 5.7mm ceea ce-l face suficient de subțire pentru a fi introdus în actualele smartphone-uri care sunt din ce în ce mai mici.

Un sistem de stabilizare optică de imagine este integrat în acest modul însă fără detalii despre acesta.

Nu au dat publică o informație despre când va fi disponibil modulul pentru producători însă probabil anul acesta sau în 2018 îl vom vedea în primul smartphone.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: