Sony Xperia XZ Premium vine cu cea mai rapidă cameră slow-motion [MWC 2017]

Publicat pe 2 mart. 2017 - 8:25 de Mîrzac Iulian

Sony Xperia XZ Premium trebuie să fie telefonul care aduce cel mai mare avans tehnologic anul acesta în materie de camere foto la Mobile World Congress 2017.

Sony oricum integra camere foto bune însă acest model este singurul care este capabil să filmeze cu o viteză de 960 FPS.

Simplu explicat: o cameră de smartphone obișnuită este capabilă să filmeze cu 30, 60, 120 și 240 FPS. Acest lucru îți permite să filmezi evenimente rapide: sport, curse, orice îți vine în cap care poate fi încetinit și redat cu încetinitorul.

Totul de la design până la ecranul 4K și chipset-ul Snapdragon 835 pare să fie împins la maximum, iar camera foto de care menționam mai sus folosește un senzor de imagine Exmor RS capabil să genereze imagini de 19 Megapixeli.

Cei care au reușit să pună mâna pe terminal spun că modul de filmare 960 FPS poate fi activat în timpul filmării obișnuite. Când vrei să înregistrezi slow-motion apeși acel buton.

Asta te ajută în principiu să economisești spațiu de stocare (pentru că un film cu multe cadre ocupă și mult spațiu) și timp la editare pentru că nu va mai trebui apoi să stai să derulezi un clip cu 960 cadre filmate într-o secundă înmulțite cu câte secunde de slow motion ai filmat, să cauți momentul oportun pentru încetinire (deci economisești spațiu și timp :P).

Înțeleg că dacă apeși prea devreme sau prea târziu poți rata momentul. Filmarea slow-motion este disponibilă un scurt moment timp în care consideri că ar trebui încetinit timpul. 

Priviși mai jos ce au reușit să facă cu telefonul:

https://www.youtube.com/watch?v=z-MQ6UKVYlU

Designul îmi place pentru că îmi aduce aminte de modele mai vechi pe care fie le-am testat fie l-am utilizat (Nokia N9). Poate nu este cel mai practic dar îmi place ca în piață să fie cât mai mare varietate. Văd că Huawei a adus butonul touch home cu feedback la atingere pe fața telefonului.

Xperia XZ Premium are 4GB RAM, 64GB memorie internă de stocare UFS (ultra fast storage), slot microSD și un acumulator 3230 mAh. Telefonul vine și cu certificare IP68 (rezistență la apă, praf).

Printre alte specificații notabile se numără portul USB-C, protecția ecranului Gorilla Glass 5 și bineînțeles Android 7.1 Nougat preinstalat.

La sfârșitul primăverii va fi smartphone-ul în magazine promite Sony. 

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: