Opera 12 lansat oficial !

Publicat pe 14 iun. 2012 - 20:28 de Mîrzac Iulian

Dezvoltatorul browserului norvegian Opera a lansat Opera 12 disponibil pe platformele Windows, Mac OS si Linux in 32-bit si 64-bit. Opera 12 va permite de acum site-urilor sa acceseze la cerere camera web a utilizatorului. Aceasta functie vine in ajutorul utilizatorilor pentru a nu mai fi nevoiti sa foloseasca aplicatii secundare pentru a folosi camera web atunci cand o aplicatie web cere asta.

Ultima versiune suporta si adaugarea de designuri personalizate (tematici) astfel veti avea un browser unic. Temele se pot schimba din meniul Appearance si nu este nevoie de un restart dupa aceasta modificare.

Butoanele pentru setari sunt mai vizibile, s-au utilizat noi pictograme colorate in bara de site, insa cel mai important lucru in aceasta zona a barei este legat de usability: cand scrieti cuvinte cheie primiti in jos o lista cu sugestii cu linkuri.

Legat de performanta Opera 12 se lauda cu viteza mai mare de incarcare fata de versiunea precedenta, utilizand accelerare hardware pentru WebGL. Functia este in mod standard oprita si o puteti activa voi din meniul de setari. Viteza mai mare de incarcare va putea fi resimtita in cazul in care porniti browserul si aveti multe taburi incarcate. Standardele HTML5 si CSS3 au fost updatate la zi, asa ca web developerii se pot baza pe compatibilitatea site-urilor lor si in Opera 12.

Stabilitatea programului a fost imbunatatita adoptand stilul lui Chrome impartind fiecare plugin cu procesul lui in background, si astfel orice plugin care are probleme se inchide separat fara ca browserul si ceea ce faceai in browser sa aiba probleme.

Din pacate Opera se pare ca nu prea mai e un pionier in industria browserelor si adopta din tehnologiile si ideile browserelor mari, in timp ce propriile servicii integrate in browser Opera Unite, Opera Widgets, Opera Voice care au existat pana acum vor disparea. Primele doua sunt dezactivate si pot fi folosite in timp ce Opera Voice a fost inlaturat complet.

[button type=”rounded” color=”light-blue” size=”medium” url=”http://www.opera.com/download/get.pl?id=34771&thanks=true&sub=true” rel=”dofollow”] Download Opera 12 PC [/button]

[button type=”rounded” color=”light-blue” size=”medium” url=”http://www.opera.com/mobile/download/” rel=”dofollow”] Download Opera Mini 7.0 [/button]

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: