O viata poate depinde de tine !

Publicat pe 3 oct. 2011 - 18:57 de Mîrzac Iulian

Acesta este numele campaniei desfasurat online recent de catre Asociatia React impreuna cu: SMURD, Ministerul Sanatatii, Serviciul de Transmisiuni Speciale, Serviciul 112 si Vodafone. Campania vine in ajutorul oamenilor care depind de acest serviciu in caz de urgenta.

Stiu, acest articol  nu are legatura cu domeniul IT, dar trebuie sa stie cat mai multa lume ce se intampla in realitate, eu unul nu m-as fi gandit ca cifrele ar putea fi chiar atat de rele.

Cateva statistici importante !:

  • 3 din 4 apeluri la Serviciul de Urgenta 112 nu sunt urgente reale
  • 70% dintre apelurile din perioada ianuarie-august 2011 sunt apeluri facute in joaca sau sunt false urgente
  • 27% din apeluri sunt urgente reale
  • in medie 20 de oameni sunt raniti grav zilnic si au nevoie de un timp de raspuns cat ma scurt din partea serviciului de urgenta

Campania nu se rezuma doar la informarea publicului despre acest lucru ci isi propune sa si formeze publicul pentru a sti cum sa reactioneze in caz de urgenta cu ajutorul unor videoclipuri educative care se gasesc la adresa www.salvez.ro. Veti putea invata aici ce sa faceti unei persoane cu arsuri grave, cu hemoragie, cu fracturi, cu stop cardio-respirator, etc.

Si un grafic in care veti putea vedea exact situatia pe judete: Bucurestiul, Clujul si Prahova imi par cele mai multe cu apeluri false.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: