NVIDIA ne arata viitorul tabletelor cu Tegra5 [Video]

Publicat pe 20 apr. 2013 - 10:03 de Mîrzac Iulian

Battlefield 3

NVIDIA ne-a aratat lucruri uimitoare in domeniul graficii si gamingului in ultimul an si nu se opreste aici. Anul acesta majoritatea smartphone-urilor, ati vazut si voi, folosesc procesoare Qualcomm Snapdragon ( cel putin smartphone-urilor mai scumpe). Intre timp NVIDIA a lansat si SoC-ul care integreaza un modul 4G LTE de care v-am mai povestit: Tegra 4i. Saptamana aceasta NVIDIA a mai sustinut o conferinta in care au aratat si o scurta demonstratie al viitorului SoC: Tegra 5 cu nume de cod Logan. Compania se lauda ca va integra un GPU care „este cu multi ani in fata competitiei” si tin sa le dau dreptate dupa ce am vazut videoclipul.

CEO NVIDIA Jen-Hsun Huang a demonstrat in cadrul evenimentului cum Logan (Tegra 5) integrat pe o tableta poate rula Battlefield 3 si a comparat grafica cu cea de pe ultimul iPad. Logan este primul SoC mobil care foloseste arhitectura GPU Kepler, care suporta grafica DirectX 11.

Terminale mobile Tegra 5 nu vor aparea oricum prea curand, este doar o scurta demonstratie cu ce se va putea face cu o tableta in viitor, deocamdata se asteapta primele terminale cu Tegra 4.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

2 Comentarii până acum. Spune-ți părerea.

  1. Stefan - Geek Blog 22/04/2013 at 21:54 - Reply

    Absolut superb.
    Eu aștept să apară terminalele 3D holografice. Parcă văd că în 10-15 ani apar și alea :)

    • Mîrzac Iulian 23/04/2013 at 12:00 -

      ar trebui sa apara poate mai repede, tinand cont de Leap motion controller, deja de hologramele folosite in concerte (holograma lui 2PAC)

Postează un comentariu: