Noua platforma NVIDIA Tegra 4 lansata la [CES 2013]

Publicat pe 7 ian. 2013 - 20:22 de Mîrzac Iulian

Tegra 4

CES 2013 porneste in forta cu o lansare din partea NVIDIA a noii platforme Tegra 4. Cine nu a auzit de seria Tegra pana acum ar face bine sa invete despre aceasta.  Tegra este un SoC (system on a chip) practic un chip care integreaza mai multe module: cum se practica si la desktopuri mai nou cu APU-urile: CPU + GPU in aceeasi pastila plus alte componente.

Tegra 4 este „primul procesor quad-core cu noua arhitectura A15 pt CPU de la ARM” este un avans tehnologic notabil de la versiunea precedenta si se pare ca va include si un modem 4G LTE ceea ce va asigura portabilitatea

Intr-un test realizat in fata audientei la lansarea Tegra 4 au luat o tableta Nexus 10 si un dispozitiv cu noua platforma si au incarcat 25 de pagini web simultan. Demonstratia arata clar ca Tegra 4 le incarca mult mai rapid. I-a luat doar 27 de secunde sa le incarce in timp de Nexus 10 nu dadea inca semne ca termina de incarcat paginile.

Acesta este doar unul din demonstratiile facute la prezentare, o alta demonstratie fiind executarea unor imagini HDR. Tegra 4 profita de toata puterea procesoarelor grafice pentru a randa imaginile HDR si nu numai. Rezultatul in cazul imaginilor HDR este: imagine mai clara. In timp ce vechile platforme fac o fotografie obisnuita, Tegra 4 reuseste sa produca o imagine HDR. A fost si o demonstratie foarte interesanta in care cei de la NVIDIA au aratat un prototip pentru inregistrarea de videoclipuri de tip HDR in timp real. Practic acum e nevoie de doua fotografii ca sa obtii o fotografie HDR, imaginati-va ca pentru un videoclip ai nevoie de 24 cadre/secunda (imagini HDR/secunda).

Caracteristicile principale ale Tegra 4:

  • 72 de nuclee GPU GeForce
  • procesor quad-core ARM Cortex-A15 alaturi de un nucleu special pentru economisirea energie de a doua generatie
  • suport 4G LTE prin chipsetul optional Icera i500
  • suporta rezolutii video Ultra High Definition

Sursa

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: