Nokia N82: Premiul TIPA pentru fotografii

Publicat pe 29 apr. 2008 - 17:14 de Mîrzac Iulian

Nokia a anuntat ieri desemnarea computerului multimedia Nokia N82 drept ‘Cel mai bun dispozitiv mobil pentru imagini din Europa pentru anul 2008’ de catre Technical Image Press Association (TIPA) – cea mai mare asociatie de presa europeana in domeniul fotografiei si al tehnologiilor pentru imagini. ‘Computerul multimedia compact Nokia N82 integreaza GPS, functii pentru Internet, video si muzica, avand drept piesa de rezistenta camera de 5 megapixeli de mare viteza, cu lentile f/2.8 si focalizare automata,’ au declarat membrii juriului TIPA. ‘Dispozitivul dispune de lentile Tessar si tehnologie optica de la Carl Zeiss cu o distanta de focalizare de la 10 cm la infinit, iar imaginile imprimate se remarca prin claritate, chiar si atunci cand depasesc dimensiunile unei coli A4. De asemenea, dispozitivul dispune de mai multe moduri de vizualizare, care permit realizarea de imagini extraordinare, fie ca sunt portrete sau fotografii realizate noaptea,’ au adaugat membrii juriului.

Acestia au apreciat, de asemenea, blitul Xenon si zoom-ul digital 20x de care dispune Nokia N82. ‘Suntem incantati de recunoasterea obtinuta pentru functiile sale excelente pentru imagini’ a declarat Juha Kokkonen, responsabilul diviziei Nokia Nseries.’Nokia N82 exemplifica perfect modul prin care oamenii imparasesc continut pe Internet datorita capabilitatilor extraordinare pentru imagini, aplicatiei A-GPS integrate si gamei largi de capabilitati de conectivitate.’ Beneficiind de aplicatia A-GPS si camera de inalta rezolutie, cu Nokia N82 sunt asociate direct coordonatele geografice ale imaginilor, acestea putand fi vizualizate fie pe Internet fie direct pe dispozitiv. in ceea ce priveste impartasirea de continut, fotografiile si materialele video pot fi incarcate pe Internet direct de pe dispozitivul Nokia N82 pe site-uri precum Share on Ovi, Flickr si YouTube.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: