Nokia J (BH-806) – Review

Publicat pe 9 ian. 2012 - 22:27 de Mîrzac Iulian

Nokia pana la sfarsitul anului era inca intr-o situatie incerta, acum am putea spune ca este intr-o faza de crestere datorita abordarii ecosistemului Windows. Spre finele anului 2011 a lansat Nokia N9 si Nokia Lumia 800 care a frapat publicul prin designul nonconformist dar mulat chiar dupa cerintele fanilor. Tot in aceeasi perioada cu lansarea Nokia N9 compania a adus pe piata si casca bluetooth – Nokia J (BH-806).

Sa va spun cate ceva despre acest accesoriu minunat.

Design

Incep prin a lauda casca bluetooth Nokia J pentru cele trei premii castigate anul 2011 printre care si prestigiosul Red Dot Design Award pentru categoria sa. Recunosc si pe mine m-a „atins” designul sau curat si profesionist. Casca vine impreuna cu un fel de docking station mic, cu clama pentru a putea fi prins de imbracaminte sau la pantalon atunci cand nu doriti sa o folositi.

In momentul in care ati introdus aproape complet casca in dock un magnet o atrage  si o aseaza perfect intr-acolo asigurand in acelasi timp si legatura dintre casca si micro USB pentru alimentare. Tot in acest moment  cand o asezati in dock casca se opreste automat semnaland prin ledul rosu, apoi cand scoateti casca din suport casca devine activa semnaland prin lumina verde. La baza suportul are un port micro USB prin care se face incarcarea lui Nokia J. Suportul se muleaza perfect dupa forma castii.

Casca in sine este foarte usoara are doar 8 grame si nici nu simti ca este mai mult decat o casca audio in ear iar dimensiunile cam cat al unui deget mic: 47.4 x 12.5 x 6.3 mm. Foloseste numai materiale de calitate foarte buna, exteriorul fiind un argintiu cromat. Pe exterior se afla singurul buton al lui Nokia J pentru raspundere apel/inchidere apel/apelare ultimul numar format si deasupra lui led-ul pentru status.

Partea care intra in ureche este extraordinar de confortabila, este din silicon si imita aproape in totalitate pielea, iar in pachet gasiti alte 5 marimi pentru a fi sigur ca gasesti marimea potrivita pentru tine.

Performanta

Casca rezista mai mult decat scrie in specificatii adica am inregistrat 5h si 30 de minute de convorbiri cumulate. Foarte util dockul pentru ca daca te suna cineva o poti scoate si in acel moment casca devine activa si poti raspunde la apel, iar casca nu consuma din baterie.

Casca ofera si o tehnologie de noise cancelling ce utilizeaza DSP (digital signal processing) care mai elimina din zgomotul de fundal, si in mijlocul traficului am fost surprins sa vad ca nu am nici cea mai mica dificultate in a intelege ce imi spune cel cu care vorbesc. In mod automat in cazul in care casca detecteaza ca zgomotul ambiental este prea mare volumul creste sau daca nu mai este necesar volumul scade.

Calitatea audio este ca si la telefon nu se diferentiaza, nu am testat insa pe HD voice, iar raza de actiune este de aproximativ 10m conform descrierii, a functionat si trecand prin doua ziduri la aceasta distanta.

Concluzii

Este unul din cele mai stilate accesorii pe care le-am intalnit vreodata. Merge perfect pe orice telefon mobil cu suport Bluetooth si impreuna cu telefoanele Nokia business se potrivesc si ca design (Nokia E72 Cromat, Nokia E7, etc.). Il recomand persoanelor care cauta un produs profesionist si fiabil.

Imi place

  • designul profesionist
  • calitatea produsului finit
  • functie de noise canceling
  • functioneaza cu orice telefon cu Bluetooth
  • timp de convorbire bun
  • standby pana la 3 luni

Nu-mi place

  • pret cam piperat
  • ma asteptam la calitate audio mai buna

Se gaseste la Market Online

Imagini

Video unboxing

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: