Nokia inchide fabrica de la Jucu

Publicat pe 29 sept. 2011 - 21:37 de Mîrzac Iulian

Nokia a anuntat astazi planurile sale de viitor de a inchide fabrica de la Jucu pana in 2012 ca apoi sa deschida o fabrica undeva in Asia. Avand in vedere ca ultima perioada pentru Nokia nu a fost foarte buna din punct de vedere economic, aceasta mutare strategica vizeaza cresterea eficientei si dezvoltarii companiei.

In comunicatul de presa reprezentatii companiei declara ca: „Nokia intentioneaza ajustarea capacitatilor de productie si revigorarea operatiunilor de productie, pentru a servi mai bine reteaua globala de clienti, parteneri si furnizori…”

Productia pentru zona Americii de Nord si pentru Europa va fi mentinuta de fabricile din Finlanda, Ungaria si Mexic care vor avea un rol important si in servirea clientilor concentrandu-se pe softul specific pietelor locale si personalizarea pachetelor de vanzare.

Schimbarile pe care compania le face la nivel globa va disponibiliza aproximativ 2.200 de angajati dintre care 1.300 din cadrul diviziei Location & Commerce. Deasemenea Nokia declara ca aceste schimbari nu vor avea impact asupra personalului decat in 2012 pentru ca angajatii afectati vor face parte dintr-un program complex de sprijin.

“Înregistrăm un progres solid către îndeplinirea strategiei noastre iar aceste noi schimbări planificate ne vor ajuta să ne poziționăm ca un jucător mai dinamic, mai îndrăzneț și mai eficient”, a spus Stephen Elop, Președinte și CEO al Nokia. “Trebuie să facem pași dureroși, dar necesari, pentru a alinia forța de muncă și operațiunile cu direcția noastră de evoluție.”

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: