Nokia 3, 5 și 6 – telefoane cu Android prezentate la MWC 2017

Publicat pe 27 feb. 2017 - 8:54 de Mîrzac Iulian

Nokia 6 a fost lansat oficial deja în China însă cu această ocazie anunțul a fost de lansare la nivel mondial al noului smartphone de top cu Android din partea HMD Global companie care deține licența exclusivă a brandului Nokia pentru telefoane și tablete.

Telefonul se va vinde la un preț de 230 Euro în străinătate, iar în plus la Mobile World Congress 2017 au anunțat și o versiune mai mare de 5.5 inch cu spate negru lucios și memorie mai mare care se va comercializa începând cu 299 Euro tot în străinătate.

Nokia 6 are ecran FullHD 1920 x 1080 pixeli, procesor Qualcomm Snapdragon 430, 3GB RAM, 32GB spațiu de stocare, un acumulator de 3.000 mAh și un senzor de  amprentă.

Nokia 6 Special Edition va avea 4GB RAM și 64 GB memorie internă de stocare.

Cu toate că acum este modelul lor cel mai bun, în piață Nokia 6 este încadrat ca mid-range, bănuiesc că v-ați dat seama în primul rând după procesor. Mă bucură însă că nu s-au zgârcit la memoria RAM, o abordare similară cu ASUS din ultimii ani.

Sunt tare curios cum merge ! Poate vom avea ocazia să le testăm și să vă împărtășim și vouă experiența.

Nokia 5, un smartphone elegant de 5.2 inch, care se potrivește perfect în palma utilizatorului datorită formei sale. Are un cadru din aluminiu, va folosi un procesor identic cu Nokia 6 însă va veni cu 2GB RAM și 16GB memorie internă de stocare.

Acest model se va vinde la aproximativ 200 Euro și ar trebui să fie undeva la 1.000 lei în România, rămâne să vedem ce spun și magazinele și importatorii.

Nokia 3 este un smartphone de buget care se va vinde pe la 139 euro, tot cu Android Nougat preinstalat și Google Assistant.

Vine cu ecran de 5 inch, IPS, rezoluție 720p și protecție Corning Gorilla Glass, 2GB RAM, 16GB RAM (mă bucur că nu au scăzut sub 16GB), microSD, acumulato de 2.650 mAh. Procesorul este MediaTek MTK6737 și este quad-core dar înțelegeți voi că este mai slab decât cel de pe Nokia 5 și 6.

Este cel mai ieftin însă nu lipsesc tehnologiile noi: NFC, cititorul de amprentă, o cameră bunicică de 8MP pentru selfie-uri și marginea de aluminiu de pe modelele mai scumpe.

HMD Global promite update-uri dese pentru siguranța datelor și alte probleme ce pot fi descoperite în sistemul de operare și update-uri obișnuite pentru funcționalități noi.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: