Nixie – Drona care decolează de pe încheietură

Publicat pe 2 oct. 2014 - 9:32 de Mîrzac Iulian

Nixie

Nixie este un proiect care participă la competiția Intel Make It Wearable Challenge, au ajuns în finală și reprezintă o nouă idee pentru vestitele drone. Creatorul dorește să o facă wearable, adică să fie purtată ca și accesoriu pe încheietură. Mi se pare una dintre cele mai creative idei de gadget găsită de mine pe Internet în ultimele 2-3 luni și ar putea avea un mare potențial pentru că am încredere că pot depăși anumite bariere tehnologice precum autonomia limitată, usability sau cât de bine își poate face treaba singură fără să ai grija ei.

În videoclipul de mai jos vei vedea mai multe detalii despre prototip, îl poți vedea în acțiune. Ideea de la care au plecat era că rareori ai pe cineva lângă tine care să te poată fotografia, sau filma în timpul acțiunii, dar să facă asta cu o dronă, care este grea sau trebuie să înveți să o controlezi.

Nixie folosește S.O.C.-ul Intel Edison care se ocupă de întreaga procesare de date. Ar trebui ca la un gest predefinit drona să plece de pe încheietură în zbor și să îndrepte camera spre tine și să înceapă să fotografieze / filmeze. Asta presupune deci să știe de unde a plecat, ca sa te fotografieze, ca apoi să se mai și întoarcă la tine.

Câștigătorul competiției va pleca cu o finanțare de 500.000 dolari cu care să dezvolte ideea proiectului și eventual să ajungă și pe piață.

Nixie ar include și o telecomandă de unde vei putea stabili dacă filmează sau fotografiază, face panorame, etc.

Vezi și ceilalți finaliști Make It Wearable.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: