Neon – Un nou concept de web browser de la Opera

Publicat pe 17 ian. 2017 - 8:31 de Mîrzac Iulian

Opera tot încearcă să ne convingă să folosim web browser-ul lor. De data aceasta vin cu un nou concept: Opera Neon. Este disponibil pentru Windows și primul lucru pe care-l vei observa este că are o interfață grafică complet modificată.

Conținutul care în mod normal funcționează pe Opera și Chrome va putea fi vizualizat și pe acest browser pentru că folosește același motor de randare.

Opera Neon folosește o interfață care promovează multi-tasking-ul, pentru că poți activa două taburi în interiorul browserului. Are în interfața de start o bară de search cu care poți căuta fie site-urile stocate în bookmarks fie un site oarecare de pe Internet.

Există și o bară pe stânga care se lărgește imediat ce ajungi cu mouse-ul deasupra. Acolo sunt ascunse și un player video, un download manager și o galerie de imagini.

Baloanele din dreapta sunt tab-urile deschise și se mișcă spre vârf în funcție de cât de frecvent utilizezi acele site-uri. Videoclipurile dintr-un tab le poți vizualiza în timp ce navighezi prin altă pagină pentru că poate rămâne activ într-un pop-up.

Pentru partea de multi-tasking browser-ul folosește un mod prin care împarte ecranul în două pentru citirea a două pagini web simultan. Poate fi util dacă în jumătate de ecran iei notițe dintr-un document web ori un site. În galeria de imagini vei putea salva porțiuni din site-uri pentru a le citi mai târziu.

Opera Neon este doar un alt test cum și pe iOS există conceptul Opera Coast.

Sunt deschis la noi idei de interfețe grafice însă momentan nu prea mă încântă ideea. Îmi place o interfață rapidă și simplă de regulă. Dacă se dovedește a fi mai practic poate voi adopta și eu acest concept.

Opera Neon

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: