Mozilla Firefox 3 Beta 2 lansat

Publicat pe 26 dec. 2007 - 13:48 de Mîrzac Iulian

Mozilla Firefox 3 Mozilla Firefox 3 beta 2, un nou pas facut spre lansarea finala, urmand sa detroneze treptat browsere intregi. Acum va trebui sa fie testat de persoane din lumea intreaga. Aceasta versiune beta 2 are descoperite peste 900 de buguri fata de prima versiune beta, acestea avand in vedere probleme legate de stabilitate, viteza de randare, securitate si ocuparea memoriei.

Probabil cea mai interesanta schimbare a fost redesignul meniului cu autocompletare din bara de locatie, care acum va afisa textul intodus de utilizator din titlul/URL, cu highlight.

O alta imbunatatire e adusa ferestrei de download care pe langa alte mici modificari, arata langa fiecare download complet adresa de la care a fost luat fisierul. Functia The Places, care organizeaza bookmark-urile si istoria paginilor pe care le-ati vizitat, a fost deasemenea imbunatatita, oferind o cautare mai buna si o sectiune Smart Bookmarks in Bookmarks Toolbar.

Utilizatorii os-ului Linux vor aprecia noul look al Firefox care il face sa para mult mai apropiat de GNOME facand uz de iconurile GTK+ atunci cand sunt accesibile. Mai multe schimbari pentru ca Firefox sa se poata integra mai bine ca design si functionalitate pe sistemele de operare pe care e instalat sunt planificate inainte de lansarea finala.

Firefox 3 Beta 2 poate fi downloadat de pe pagina Firefox. Aici puteti gasi mai multe detalii despre beta release Firefox 3 Beta 2 precum ce e nou  in Firefox 3 si ce a fost imbunatatit la o anumita perioada.

Recomandam Firefox ca fiind browserul cu cea mai mare usurinta in folosire, rapiditate si mobilitate. Odata invatat nu veti mai folosi vechiul Internet Explorer. Cred ca va deveni browserul cel mai folosit deoarece are tot ce ai trebuie utilizatorului, posibilitatile fiind nelimitate datorita  in primul rand posibilitatii de a adauga teme visuale noi facand-ul sa arate dupa bunul plac, iar in al doilea rand datorita pluginurilor, care se integreaza cu diferite site-uri, ori primeste informatii de la site-uri. Daca sunteti ceva mai pretentios dar si cunoscator bun al programarii puteti sa faceti si modificari asupra codului sursa, oferit gratuit sub licenta GNU, sau sa dezvoltati noi pluginuri care sa satisfaca ideile dumneavoastra creative.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: