Mozila pregateste un browser special pentru Windows 8

Publicat pe 16 feb. 2012 - 8:00 de Mîrzac Iulian

Mozilla a lansat Luni un comunicat de presa in care declara ca se lucreaza la o versiune a binecunoscutului browser Firefox pentru sistemul de operare Windows 8 si care va avea o interfata inspirata din designul Metro. Browserul va avea o noua interfata de utilizator ce va avea la baza motorul de randare Geko folosit si pana acum de aplicatiile Mozilla Foundation.

„Telul nostru este sa cream un nou browser avand la baza tot Geko care sa se integreze cat mai bine in noul mediu in stil Metro. Firefox in noul mediu Windows 8 ca si toate celelalte aplicatii Metro vor rula in mod fullscreen, concentrandu-se pe actiuni realizate prin atingerea ecranului”.

Compania ar putea crea pentru browser si un „live tile” , acel patrat interactiv de pe pagina de baza din interfata Metro in care se vor afisa informatii. Mozilla are in plan o publicare a noului browser in al doilea sfert al anului.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: