Motorola patentează o tehnologie pentru auto-repararea ecranelor

Publicat pe 21 aug. 2017 - 8:56 de Mîrzac Iulian

Ecranele smartphoneurilor au avut o evoluție fantastică în acești ani. De la atenuarea zgârieturilor fine la cele ale zgârieturilor dure, apoi la rezistența la șoc pentru a preveni spargerea lucrurile s-au schimbat mult în zece ani.

Industria caută următorul pas în evoluția acestor accesorii foarte importante pentru cele mai utilizate dispozitive electronice.

Motorola a înregistrat un patent pentru auto-repararea ecranului. Deocamdată nu există informații că va fi utilizată tehnologia într-un produs viitor însă putem spera. Pare următorul pas logic în evoluția ecranelor.

Tehnologia poate pare scoasă din filmele science-fiction însă materiale care se auto-repară au mai fost utilizate în trecut pentru carcasa telefonului. Vă reamintesc de LG G Flex.

Din informațiile găsite pe Internet ideea este ca ecranul să fie construit dintr-un polimer cu „memorie” care dacă va fi încălzit doar în zona cu probleme atunci își va reface forma.

Ecranul nu va fi ca nou însă va fi mai greu să-ți dai seama că a fost spart (vezi imaginea de mai jos). Probabil va depinde și de cât de fragmentat va fi ecranul pentru a putea utiliza această funcție.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: