Microsoft lansează doua tablete ce vor rula Windows 8!

Publicat pe 20 iun. 2012 - 14:19 de Boboc Gheorghe

La un eveniment special în Los Angeles, Steve Ballmer a anunțat doua tablete Microsoft Surface. Acestea rulează Windows RT și respectiv Windows 8 Professional. Modelul cu Windows RT este echipat cu un procesor Nvidia Tegra 3 quad-core cu microarhitectura ARM, un slot pentru microSD, suport pentru USB 2.0, port HMDI. Ecranul este de 10,6-inch cu o slabă rezoluție de 1280×720 pixeli, protejat de Gorilla Glass 2. Grosimea carcasei este de 9,3 mm, iar greutatea- 676g.

 

Acesta va fi disponibil în doua variante- de 32GB și 64GB. Va avea încoporat și Microsoft Office Home & Student 2013 RT.

A doua tabletă funcționează pe microarhitectura x86 cu un procesor Intel Core i5 Ivy Bridge. Are de asemenea un display de 10,6-inch dar vine cu o rezoluție ceva mai mare de 1920×1080 pixeli. În vînzare vor veni doua versiuni de 64GB și 128GB. E ceva mai grea-900 grame și mai groasă-13,5 mm dar are și un port USB 3.0.

Cele mai interesant la aceste tablete este carcasa neobișnuită din magneziu VaporMg, cu un stand incorporat. In plus modelul Surface este echipat cu o tastatură magnetică Touch Cover, grosimea căreia este mai mică de 3 mm. Accesoriul este echipat cu un touchpad.

 

Versiunea ARM a Microsoft Surface va fi lansata pe piață la toamnă, odată cu lansarea Windows 8. Costul dispozitivului se promite a fi unul similar cu alte tablete din aceiași clasa. Al doilea model va fi disponibil cu trei luni mai tirziu după începerea vînzărilor primului Surface. Dupa cum a menționat Steve Ballmer, prețul tabletei va fi cît al unui ultrabook, adică aproximativ 1.000 de dolari.

Mai multe puteți vedea în video-ul de mai jos:

[youtube width=”500″ height=”300″]dpzu3HM2CIo[/youtube]

Despre Autor

Un puști pasionat de IT, de web design și de tot ceea ce se întîmplă nou în lumea IT. Un mare fan Apple, și al lui Steve Jobs! Stay hungry, stay Foolish! Facebook | Twitter

2 Comentarii până acum. Spune-ți părerea.

Postează un comentariu: