Mai mulți utilizatori de Internet Mobil vs PC în România din 2014 [Infografic]

Publicat pe 9 apr. 2014 - 22:39 de Mîrzac Iulian

Asta spune un raport publicat la sfârșitul lunii Martie de Dan Vîrtopeanu, Managing Partner Breeze Mobile parte a grupului Leo Burnett. Asta nu mă miră atât timp cât în jurul meu văd foarte multă lume utilizând telefonul mobil / tableta pe stradă o bună parte accesând Facebook-ul, aplicația WhatsApp sau citind email-uri / navigând.

Ar mai putea arăta ca PC-ul nu mai este așa atractiv pentru utilizatorul mai puțin tehnic (utilizatorul casnic), preferând să navigheze de pe tableta / telefon care nu necesită cunoștințe tehnice prea multe. Conform raportului 61,8% din români accesează Internetul de pe telefonul mobil în timp ce 47,5% de pe PC.

Informațiile sunt preluate din mai multe surse printre care și ANCOM, Institutul Național de Statistică, Statcounter și Facebook. Piața de smartphone-uri din România a ajuns deja la 7,5 milioane, mai avem un pic și ne cumpărăm cu toții un smartphone.

Numărul de mesaje SMS crește în ciuda aplicațiilor de mesagerie prin Internet și a Facebook-ului la 1.35 miliarde pe lună (2 sms-uri/zi de fiecare român). Celelalte statistici vă invit să le explorați în imaginea de mai jos.

Sursa

Infografic Breeze Mobile 2014

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: