Ce a prezentat ASUS la CES 2016

Publicat pe 10 ian. 2016 - 14:02 de Mîrzac Iulian

 

Designo MS 34 inch

CES 2016 s-a cam terminat însă noutățile de acolo curg pe bandă rulantă pe măsură ce comunicatele și știrile ajung la noi. ASUS are o serie interesantă de noi produse din categoria de monitoare profesionale, mini PC-uri, și chiar și un stick similar cu Chromecast de la Google.

Monitor Curbat Designo MX 34 inch

Noua generație ASUS Designo MX vine cu paneluri IPS de 34 de inch curbate, aspect 21:9, rezoluție QHD care ofera imagini cât mai apropiate de realitate. Design-ul cu muchie subțire încântă orice utilizator având posibilitatea să le unești și mai bine între ele oferind un spațiu de lucru și mai mare. Îți poți face propriul simulator de zbor acasă, ori câte un spațiu de lucru pentru fiecare aplicație în parte, programatorii știu de ce.

Seria Designo MX dispune de ASUS SonicMaster cu tehnologie ICEpower de la Bang and Olufsen care trebuie să se audă fenomenal. 8W au difuzoarele și sunt mai mult decât suficienți pentru serviciu, sau acasă pentru aplicații simple.

Cireașa de pe tort: piciorul monitorului are un încărcător wireless pentru dispozitivele compatibile Qi (parcă este făcut pentru mine).

ASUS Designo MX27UQ

Monitorul Designo MX27UQ 4K UHD

ASUS Designo MX27UQ este un monitor IPS 4K UHD (3840×2160) cu diagonala de 27 inch. Oferă o reproducere de 100% a culorilor din spectrul sRGB. Designo MX27UQ dispune de finisaje metalice, un stand solid, inspirat de cadranul solar și nuanțe aurii. Și acest monitor include deasemenea un modul audio ASUS SonicMaster cu tehnologia ICEpower de la Bang and Olufsen care oferă sunet de fidelitate înaltă, cu putere de maximum 3W. Acest monitor este capabil să primească sunet și prin Bluetooth de la un smartphone. Designo MX27UQ este certificat de TÜV Rheinland pentru tehnologiile ASUS Low Blue Light și Flicker-Free care protejează mai bine ochii utilizatorului în timpul folosirii.

ASUS MB169C+

MB169C+, monitorul portabil pe USB

Acesta este un produs mai neobișnuit cu toate că am impresia că au mai fost lansate pe piață. Este primul monitor din lume cu un singur port: USB Type-C. Așa cum bănuiți este și pentru alimentare și pentru transmiterea imaginilor, și asta pentru că nici nu are nevoie de o putere foarte mare.

Este foarte subțire: doar 8.5 mm și cântărește 800g, ai spune că este o tabletă mai mare. MB169C+ dispune de un panou IPS Full HD de 15.6 inch.

Nu știu cine folosește astfel de produse, însă probabil profesioniștii care au nevoie de un PC pe drum, ori folosesc acest monitor alături de un laptop mai mic (12-13 inch) le va fi foarte util.

Proiectorul ASUS ZenBeam pe USB

ZenBeam E1Z și ZenBeam E1 sunt două proiectoare LED de dimensiuni reduse, concepute pentru dispozitivele portabile.

ZenBeam E1Z este compatibil cu dispozitivele ce rulează Android sau Windows, fiind conceput să funcționeze perfect cu ASUS ZenFone și ASUS ZenPad.

ZenBeam E1 este varianta puțin mai complexă. Are un panou de comandă deasupra. Integrează o ieșire HDMI/MHL pentru compatibilitatea cu o gamă largă de dispozitive. Seria de proiectoare ZenBeam oferă o putere de luminare de 150 lumeni, tehnologie DLP și rezoluție WVGA (854 x 480), proiectând o imagine cu diagonala între 22 și 80 de inci (0.73–2.58m).

Publicul țintă are putea fi în special vânzătorul care este toată ziua pe drum și ajunge să prezinte la mulți clienți și are nevoie de ceva cât mai mic.

Fiecare proiector din această serie încorporează o baterie reîncărcabilă ce oferă autonomie atunci când utilizatorul nu are o priză la îndemână. Partea frumoasă: va putea fi folosit și ca baterie externă (6000 mAh) dacă rămâi fără energie pe telefon.

Seria VivoMini PC

VivoMini este noua denumire pentru PC-urile cu un volum sub 2 litri, aleasă odată cu extinderea liniei de desktopuri ASUS. Sunt sigur că ați văzut pe piață astfel de PC-uri. Sunt standardizate cu placi mini ITX de regulă, procesoare și plăci video mici ori de regulă integrate datorită spațiului foarte mic. Sunt practice pentru utilizatorii care doresc un media center în casă, ori pentru companiile care nu au nevoie de foarte mare putere de calcul (cu toate că pot primi și procesoare puternice) și astfel economisesc spațiu pe birou, ori pur și simplu utilizatorii casnici care nu rulează jocuri sau aplicații foarte puternice. După cum vedeți nu duc lipsă de posibilităţi de conectare ceea ce le face practice în multe aplicații.

VivoMini VC65

Seria ASUS VivoMini VC65 numără cele mai mici desktopuri din lume, ce suportă până la patru dispozitive de stocare și funcționalități RAID, fiind ideale pentru a fi folosite ca NAS sau mini-servere.

Designul modular al acestor PC-uri acceptă un total de patru unități de stocare, astfel încât pot fi configurate cu două unități suplimentare, o unitate optică, sau orice combinație dintre acestea. Motorizate de a șasea generație de procesoare Intel Core, PC-urile din seria VC65 pot aborda cu ușurință o paletă largă de sarcini. Seria VC65 economisește spațiul disponibil cu un adaptor de alimentare încorporat și poate fi plasat orizontal sau vertical, fiind o prezență discretă în orice configurație.

ASUS VivoMini UN65H

VivoMini UN65H

Această serie de mini PC-uri este asemănătoare cu cele anterior prezentate prin ceea ce poate oferi ca putere de calcul suportând tot cele mai noi procesoare Intel Core însă toate acestea cu un design minimalist și elegant inspirat din alte produse Zen de la ASUS. După cum vedeți nu mai are porturi pe față, doar un simplu buton.

Cântărește 700 de grame și poate primi: HDD-uri de 2.5 inch de până la 1TB, sau SSD-uri PCI-E M.2 de 256GB, ori o combinație între cele două. Slotul PCI-E M.2 permite rate de transfer de date de 10 Gbps.

Vine și cu un modul Wi-Fi 802.11ac, o gamă largă de posibilități de conectare și specificații USB Battery Charging Specification 1.2 (BC 1.2) pentru porturile USB ce permit încărcarea de două ori mai rapidă a dispozitivelor voastre mobile.

VivoMini VM65N
VivoMini VM65N beneficiază de Vivo DualBay, un sistem unic de stocare ce acceptă până la două hard diskuri de 2.5 inci sau un singur hard disk de 3.5 inci, oferind mai multă flexibilitate. Deci este un mini PC puțin mai mare față de cel anterior însă poate încorpora o placă video dedicată NVIDIA pentru aplicații profesionale de editare video / foto sau jocuri.

VivoMini VM65N încorporează și difuzoare cu tehnologie audio ASUS SonicMaster pentru un sunet de calitate mai bună.

VivoStick PC TS10
ASUS VivoStick PC TS10 este un PC de dimensiunea unui stick USB, ce poate transforma orice televizor sau monitor cu HDMI într-un computer funcțional. Având la bază cea mai nouă generație de procesoare Intel Cherry Trail Atom și sistemul de operare Windows 10, VivoStick PC TS10 este un PC minimalist ce oferă productivitate și o experiență plăcută.

Ultimul an au prins foarte mult astfel de dispozitive, iar dacă televizorul vostru este unul fără sistem de operare dar cu conector HDMI atunci acest gadget îl poate transforma într-un PC. Există chiar conectivitate: Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 4.0, două porturi USB și o ieșire audio. Oferă flexibilitate alături de suportul Miracast ce permite utilizatorilor să transforme televizorul într-un centru de divertisment.

Chromebit CS10 3D

Chromebit CS10

Dacă știți Chromecast de la Google primul produs de acest gen cu sistem de operare Chrome OS instalat.

Conectarea la TV se face tot prin HDMI, dispozitivul măsoară 12 cm lungime și poate funcționa, de asemenea, ca o soluție ușor de administrat, economică și scalabilă pentru chioșcuri de informare, afișaje electronice precum și pentru alte aplicații business. Chromebit CS10 este câștigătorul premiilor Good Design Award 2015 și CES Innovation Award 2016.

Foarte interesante produsele lansate de ASUS anul acesta. Sperăm să testăm cât mai multe dintre ele.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: