AMD dezvăluie noul APU A10-7890K

Publicat pe 11 ian. 2016 - 8:09 de Mîrzac Iulian

AMD A10-7890K

AMD a făcut publice informațiile despre noul APU la CES 2016. AMD A10-7890K este fruntașul listei. Frecvența lui atinge un maxim de 4.3 GHz. Folosește același socket cu care v-a obișnuit în ultima perioadă FM2+, bazat pe arhitectura „Kaveri”. Frecvența de bază rămâne neschimbată la 4 GHz, așa se zvonește. Odată cu procesorul are putea fi livrat și cooler-ul Wraith care promite un zgomot cu mult mai redus decât vechile coolere livrate cu procesoarele de top.

În paralel AMD lucrează noi plăci de bază cu partenerii săi pentru a oferi un refresh plăcilor de bază existente cu FM2+ și AM3+ care să suporte și cele mai noi standarde de conectivitate cum sunt: USB 3.1 type-C sau type-A, și sloturi M.2 PCI pentru memorii SSD pe placi PCI.

Mai jos aveți grila de procesoare cu nuclee Kaveri A10, A8 și X4.

Întotdeauna am recomandat APU-urile pentru sisteme care se construiesc cu buget redus, dar care nu doresc să ignore partea de grafică, ori le este necesară pentru anumite aplicații cu cerințe mari pentru GPU. Un APU poate ajunge la un preț foarte mare în comparație cu un procesor Intel însă integrează de regulă și nuclee grafice capabile să randeze bine jocuri dintre cele mai noi. Apoi dacă pe viitor chiar este nevoie de un upgrade, tehnologia AMD permite să combine puterea plăcii grafice adăugate pe placa de bază cu cea a nucleului grafic integrat pe chip-ul procesorului de calcul.

AMD Kaveri

AMD A10-7890K b

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: