Noua versiune a căștilor wireless de top cu ANC de la SONY a fost lansată!

Publicat pe 16 mai 2022 - 23:54 de Mîrzac Iulian
Sony WH-1000XM5

Sony a lansat pe piața globală noile WH-1000XM5 și dacă nu ești familiarizat cu aceste căști află că fac parte dintr-o serie de succes care câștigă premii pe bandă rulantă pentru calitatea audio sau pentru anularea activă a zgomotului (ANC).

Căștile nu au făcut de fiecare dată un salt imens între versiuni însă momentan pe piață se găsesc în continuare versiunile WH-1000XM4 și WH-1000XM3 (pe care tocmai am testat-o și va urma un articol). În continuare aceste două versiuni sunt foarte capabile. Nu orice versiune nouă a fost întotdeauna mai bună pe toate planurile (autonomie, control touch, calitate audio).

Revenind la noul model: WH-1000XM5 vine în primul rând cu un design schimbat, cu banda de prindere pe cap cilindrică acum în loc de vechiul design mai lat. Preia parcă puțin din designul căștilor AirPods Max.

În mare parte designul cupelor nu este imens modificat. Aceleași butoane on / off , port USB-C, butonul de schimbare noise cancelling / ambient sound.

Padding-urile pentru urechi sunt acum și mai moi. Dacă versiunile anterioare erau confortabile. Mă aștept această versiune să fie și mai confortabilă.

Am urmărit deja câteva materiale cu review-ul noului model și se pare că noul update vine cu îmbunătățiri pentru ANC care acum va putea atenua zgomotele medii și joase mai bine. Integrează două microprocesoare pentru anularea zgomotului și se folosește de 8 microfoane pentru un efect de anulare a zgomotului cât mai bun.

Observ însă că la nivel hardware procesorul ar fi același: QN1 + Processor V1 la fel ca și pe versiunea anterioară. Deci am putea trage concluzia că în mare parte îmbunătățirea vine din software.

Tot la nivel hardware difuzoarele sunt mai mici acum. Au scăzut de la 40mm la 30mm însă nu înseamnă că sunt mai slabe, se pare că folosesc tehnologie mai nouă pentru producerea acestor difuzoare. Sunt făcute dintr-un compozit din fibră de carbon.

Oferă în continuare codec-ul LDAC, dar nu și aptX sau aptX HD. Dacă folosești un serviciu de streaming compatibil și un telefon Android atunci poți profita de un sunet cu o calitate mai bună.

Ar trebui să sune mai bine în timpul apelurilor, să nu mai preia zgomotul produs de vânt, să fie controlul touch și mai bine calibrat. Îmi place că sunt compatibile cu Google Fast Pair pe Android și Swift Pair pe Windows, așa că va fi mai facil să le conectezi rapid de acum înainte comparativ cu niște căști normale Bluetooth.

Cu puțin noroc poate apuc să le și testez. Sunt curios care este diferența față de XM3 (cele pe care le am acum). Înțeleg de la cei care le-au testat că autonomia declarată de Sony de 30 de h nu se apropie foarte mult. Fiind mai degrabă în intervalul 20 h – 25h.

Disponibilitate

Căștile WH-1000XM5 sunt disponibile și în România la precomandă la prețul recomandat de producător de 2100 lei. Momentan în culorile alb și negru.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

1 Comentariu până acum. Spune-ți părerea.

Postează un comentariu: