Jukebox – inlocuitor pentru Zonga

Publicat pe 9 mai 2013 - 23:50 de Mîrzac Iulian

Jukebox

Aveam salvat de mult in bookmarks Jukebox – o aplicatie gratuita multi-platforma Windows / Android / iOS / Windows Phone / Browser care-ti permite sa stochezi in cloud melodii si apoi sa le sincronizezi cu toate dispozitivele tale sau sa faci streaming fara sa le downloadezi. Pana acum nu era atat de bine dezvoltat asa ca l-am lasat sa vad cum evolueaza. Anul acesta a devenit disponibil pe toate platformele pe care le-am enumerat mai sus. Deci pui melodiile printr-unul din device-uri si le asculti de pe oricare, instant, oriunde ai acces la Internet. Asta este principalul sau atu, functioneaza pe orice platforma.

Proiectul este romanesc, foloseste platforma de cloud computing de la Microsoft – Windows Azure si inca este in stadiul de testare, asa ca lasati impresii si idei dezvoltatorului prin intermediul aplicatiei. Au aproape 40.000 de conturi create din ce informatii am mai gasit. Comparatia cu Zonga este fortata, dar recunosc vroiam sa va atrag atentia. Este mai degraba un inlocuitor pentru Google Music pentru ca in Zonga gasesti deja melodiile, sunt cu licenta si platesti pentru serviciul de streaming si poti chiar sa le tii in telefon. Este o solutie pentru cei care deja au melodiile preferate si nu poti explora melodii necunoscute.

Astazi am reinstalat-o pe Android si am instalat si aplicatia de Windows pentru PC, am urcat cateva melodii, doar 50 dintre cele 600 disponibile imediat dupa crearea contului.

Castiga mai mult spatiu

 

Cum castigi mai multe melodii pentru stocare gratuit ?

  • instaleaza aplicatia Jukebox pe telefon +100 melodii
  • asociaza-ti contul de Facebook +150 melodii
  • asociaza-ti contul de Twitter +100 melodii
  • ai 10 invitatii disponibile sa le trimiti pe email. Primesti +100 melodii / invitatie onorata
  • feedback catre developer despre aplicatie sau serviciu +50 melodii

Obtii stocare gratuita pentru peste 1500 de melodii daca faci toti pasii de mai sus, asa ca mie mi se pare ca este mai mult decat ne-ar trebui pentru a asculta melodiile preferate (cred ca poti atinge 2000 de melodii).

Aplicatia Android

Pe smartphone varianta pentru Android, am testat-o pe Gingerbread. Functioneaza  foarte bine din ce am reusit sa testez intr-o ora, daca ar fi sa ma gandesc la viteza de lucru. Imediat dupa ce am pus melodiile din PC in cont am intrat pe telefon si am ascultat muzica. Streamingul nu stiu la ce bitrate se face, dar se aude bine. Am stat sa mut castile din telefon in PC de cateva ori. Can’t tell any difference.

Are o interfata destul de sumara pe Android cu functii de cautare a melodiei, Sortare dupa: Nume, Album, Artisti, si poti crea Playlist-uri. Sunt optiuni pentru frecventa de verificare a melodiilor in cloud, utilizarea conexiunii mobile si downloadarea melodiilor in telefon (daca vrei) doar prin WiFi. Daca imi aduc bine aminte este asemanatoare cu Google Music si ca functii si design, asta decideti voi.

Aplicatia de Windows

Pe Windows situatia se schimba putin. Functii noi includ: interfata grafica mai complexa, fotografie artist/album, daca asculti muzica pe Jukebox si deodata pornesti o alta melodie, pornesti un clip pe Youtube sau altceva sonor aplicatia opreste muzica pana cea care se suprapune inceteaza. O functie caracteristica pentru stocarea in Cloud si prezenta si in Google Music si acum si in Jukebox o reprezinta recuperarea melodiilor sterse. Nu stiu ce perioada pot fi recuperate. Vei putea selecta ce foldere sa fie sincronizate din PC si exista cate un profil pentru fiecare device conectat la acel cont.

Se anunta si o versiune pentru Mac OS in curand, ca sa nu stati in browser cu muzica cei 3% :P. In viitor cei care vor dori sa depaseasca limita de melodii uploadate vor exista si abonamente platite.

Asteptam pareri si de la voi !

Prezentare video

 

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: