ITnewz AWARDS 2022 !

Publicat pe 30 dec. 2022 - 21:49 de Mîrzac Iulian

Anul 2022 a fost unul plin de noi tehnologii și produse pentru consumatori care și-au făcut loc pe piață sau care s-au menținut de top pe piață și m-am gândit să îți împărtășesc în acest articol care sunt din punctul meu de vedere produsele sau serviciile cele mai bune care ne-au făcut anul mai bun.

  1. Cel mai bun serviciu de Internet Fix: Digi Net – aici nu știu dacă am ce comenta aici :). Pur și simplu dacă ai utilizat orice altceva decât Fiberlink de la Digi (RCS & RDS) te-ai simți ca și cum ai fi făcut downgrade (chiar dacă sunt comparate abonamente cu aceleași viteze de Up/Downlink). Cel puțin așa este în cazul meu și asta observ și împrejur.
  2. Cel mai bun serviciu de Internet Mobil: Orange. Asta este confirmată de mulți utilizatori, dar și de mine prin teste de acoperire și de viteză a internetului făcute în acest an de-a lungul mai multor drumuri pe litoral, la munte, în Moldova, în Oltenia, în București în cartiere diferite sau în Ardeal.
  3. Cel mai bun Smartphone Video: iPhone 14 Pro Max. Stabilizarea optică + digitală a imaginii este la un alt nivel și anul acesta, mai ales după ce au adăugat și Action Mode care îți stabilizează aproximativ la fel precum o cameră GoPro materialul video chiar dacă alergi cu smartphone-ul în mână. Un review în curând. Pe lângă asta culorile, expunerea și să nu uitam de codecul ProRes RAW care îți permite să obții materiale video profesioniste fac din acest telefon liderul pe segmentul de cel mai bun smartphone Video.
  4. Cel mai bun Smartphone Foto: Pixel 7 Pro – culorile, echilibrul in expunere sau temperatura de culoare apoi și toată procesarea care se face în spate pentru a obține o fotografie cât mai apropiată de realitate fac din acest telefon o puternică cameră foto. Pixel 6A – este varianta mai ieftină dar care pe partea foto se menține la un nivel foarte bun.
  5. Cel mai bun Smartphone pentru fotografii de Noapte: Vivo X80 Pro. Cei de la Vivo împing tare pe partea foto / video, au campanii de marketing destul de agresive pe partea de conținut video / foto pentru că au reușit să aducă îmbunătățiri mari pe partea aceasta.
  6. Cel mai bun media player: Google Chromecast TV 4K. Este de departe cel mai eficient dispozitiv folosit până acum de mine pentru a transmite rapid pe televizor comanda de a porni un material video de pe serviciul de streaming muzică sau video preferat, și mai și costă puțin pe deasupra. Ar fi fost Apple TV 4K în locul lui dacă serviciile oferite de Apple: Fitness+ și TV+ ar fi fost disponibile în România. Apple TV oferă și jocuri arcade și action chiar foarte ok comparabile cu cele de pe console, dar care cer și un game controller wireless de la XBox, PlayStation, Nintendo și alți câțiva producători. Există și varianta Google Chromecast FullHD care este cu 100 lei mai ieftină și merită pentru cei cu televizoare cu rezoluție maximă FullHD.
  7. Cele mai bune căști true wireless in-ear cu ANC: AirPods Pro 2 – căștile true wireless cu ANC (anulare de zgomot) care se compară cu căștile din următoarea categorie de căști wireless ANC over-ear (care acoperă întreaga ureche). Sunetul este puternic, anularea de zgomot foarte bună, iar integrarea cu iOS formidabilă. Pentru utilizatorii de telefoane Android însă aș alege: Sony WF-1000XM4 sau Samsung Galaxy Buds 2 Pro.
  8. Cele mai bune căști wireless over-ear cu ANC: Sony WH-1000XM5 sunt lideri incontestabili pe această categorie de produse. Cu mici excepții pe anularea de zgomot sau apelare alte căști pot fi mai bune, de regulă și mai scumpe, dar ca și căști care per total oferă un pachet solid de: calitate a materialelor, confort, ANC, control, versatilitate și conectivitate. Pentru bugete mai mici încă sunt foarte bune și 1000XM4 care se găsesc și resigilate.
  9. Cea mai bună tabletă: iPad Air 10.9 inch (5th) care vine cu procesorul M1, un ecran decent, suport pentru Apple Pencil 2, port USB-C și care nu costă cât un MacBook precum cea mai performantă tabletă: iPad Pro 12.9 inch (6th).
  10. Cel mai bun ultrabook: MacBook Air. Nu a avut competitor de când a apărut prima dată în 2008. Și-a creat propria nișă de laptopuri, iar în 2022 se poate lăuda și cu autonomie foarte mare și putere de calcul suficientă și pentru grafică sau programare chiar fără să fie conectat la priză.

Adaugă mai jos în comentarii ție care serviciu sau gadget ți-a făcut viața mai bună!

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele disponibile pe website, dar cel mai mult îmi place să fac review-uri la noi gadget-uri disponibile pe piață. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: