iPhone 12 și alte lucruri anunțate de Apple!

Publicat pe 14 oct. 2020 - 0:02 de Mîrzac Iulian

Apple a susținut un eveniment aseară în care a anunțat iPhone 12 și HomePod Mini. Noua versiune de smartphone a venit cu conexiune 5G așa cum toată lumea se aștepta. HomePod Mini a fost o surpriză cel puțin pentru mine. Nu sunt un prea mare fan al acestui tip de dispozitiv.

Să trecem la detaliile despre fiecare produs anunțat aseară.

iPhone 12

Cum și prezentarea evenimentului Apple anunța iPhone 12 vine și cu modul de comunicare 5G. Deși implementarea 5G în România încă este în lucru avem conexiuni 5G, și nu cred că vrea cineva să sară în barca 5G imediat datorită costurilor mai mari la abonament, vitezelor similare 4G+ și să nu mai spun: consumul bateriei care dacă vi se părea mare pe 4G+ să vedeți cum se consumă pe 5G.

Voi fi foarte curios să văd ce autonomie are pe 5G. Deși din prezentarea Apple se pare că telefonul va oscila automat între 5G și 4G+ sau 4G în funcție de necesarul aplicației pe care o folosești.

La sfârșitul lui 2021 însă migrarea către un telefon și o conexiune 5G devine mai interesantă și mai realistă. Probabil rețelele vor reuși să asigure mai susținut o viteză mare de transfer față de acum.

Designul telefonului amintește de iPhone 4S / 5, design reintrodus pe iPad Pro. Nu-mi displace forma, dar puteau să scape de partea neagră a ecranului sus. Au adăugat un ecran Super Retina XDR.

Protecția ecranului este mai puternică de 4 ori la șocuri cu ajutorul Ceramic Shield. Telefonul devine mai rezistent datorită sticlei care acum conține cristale ceramice.

A14 Bionic este procesorul folosit în iPhone 12. Cel mai rapid de pe piață spun ei. Este construit pe tehnologie de producție 5nm. La procesoare de obicei Apple distruge orice competiție din industrie. GPU și CPU mai bun cu 50% versus orice alt smartphone din lume spun ei.

Camere foto

iPhone 12 primește îmbunătățiri la camera foto. Au menționat în special partea de fotografiere nocturnă și în condiții slabe de lumină, dar și pentru procesarea fotografiilor pentru cele mai bune rezultate posibile.

Smart HDR 3 este versiunea îmbunătățită de anul acesta a tehnologiei care reușește să echilibreze detaliile din imagini și videoclipuri din zonele umbrite sau puternic luminate.

Au adăugat Night Mode Time Lapse. O funcție pe care eu sigur o voi îndrăgi. Vei putea face și timelapse-uri de noapte. Din prezentare pare și că poate face timelapse de tranziție de la zi la noapte automat.

MagSafe un magnet care centrează accesoriile pe care le atașezi pe spatele telefonului printre care și încărcătorul wireless, dar magneții ajută și la atașarea huselor, unui mini portofel plat pentru carduri bancare sau alte accesorii certificate MagSafe.

Reciclare

Au pus accent foarte mare pe reciclare la fel ca și în anii anteriori. Au crescut din ce în ce mai mult nivelul de reciclare al telefonului la 100% și materialele folosite

Pare că nu vor include și un încărcător sau căști în cutia telefonului. Nu știu dacă să mă bucur sau nu. Din punct de vedere mediu mă bucur pentru că sunt multe care ajung la gunoi. Țelul companiei este însă ca până în 2030 vor ca impactul lor în mediu să fie neutru.

iPhone 12 Pro este varianta cu 3 camere la fel ca și anul trecut. Vor fi două variante 6.1” și 6.7”.

Camerele au îmbunătățiri tehnologice pe optică și la nivel de senzor care acum este mai mare, iar pe iPhone 12 Pro Max există acum și stabilizare cu mișcarea senzorului de imagine care ar trebui să fie mai bună comparativ cu simpla stabilizare optică a imaginii.

Pe camera foto de pe iPhone 12 Pro au punctat mult pe tehnologii mai avansate de fotografiere / filmare. Poți face filmări profesioniste sau fotografii profesioniste cu noile tehnologii pe care le integrează:

  • Apple ProRAW – un format RAW cunoscut pe camerele foto profesionale, dar care pe deasupra vine și cu datele pe care Apple le folosește pentru îmbunătățirea fotografiilor: expunere multi-cadru, reducerea zgomotului de imagine.
  • înregistrare video HDR – prima cameră video de smartphone capabilă să filmeze în 10 bit HDR Dolby Vision (practic captează mult mai multe culori). Poți edita materialul direct pe telefon ca și până acum și chiar să-l vizualizezi prin Apple TV dacă ai un televizor compatibil HDR sau să-l urci pe un serviciu de video share.

LiDAR – Telefonul integrează și un scanner care poate mapa tridimensional lumea dimprejur. Ajută programatorii să dezvolte super aplicații pentru realitate augmentată sau să facă camera să focalizeze mai rapid în condiții proaste de lumină. Au făcut un demo cu aplicații cu realitate augmentată în care obiectele virtuale înconjoară un personaj real cu o precizie foarte bună.

Au punctat foarte mult pe capacitatea lui de a putea fi folosit senzorul și pentru aplicații profesionale.

Toate noile iPhone au certificare IP 68 și pot fi scufundate până la 6 metri sub apă.

Prețuri iPhone 12

iPhone 12 Mini 5.4” – 699 $ – Precomenzi din 6.11.2020
iPhone 12 6.1” – 799 $ – Precomenzi din 16.10.2020
iPhone 12 Pro 6.1” – 999 $ – Precomenzi din 16.10.2020
iPhone 12 Pro Max 6.7” – 999 $ – Precomenzi din 6.11.2020

HomePod Mini

Este un difuzor smart la fel ca și cel mare lansat în trecut. Din prezentare pare că au integrat chiar 4 difuzoare în interior pentru un sunet care înconjoară boxa. Și folosește un sistem de scanare a mediului înconjurător pentru a-și putea regla volumul în fiecare dintre difuzor pentru un sunet de cea mai bună calitate.

Au pus accent pe inteligența artificială în prezentare și faptul că integrarea cu iPhone este foarte închegată. Nici nu ne așteptam la altceva. Dacă nu funcționează bine nu este produs Apple.

Va recunoaște fiecare voce din casă, probabil vocile pot fi înregistrate.

Va putea reda muzică prin: iHeartRadio, Radio.com, TuneIn, serviciile Apple, dar nu și Spotify. Lupta pentru audio streaming continua acerb!

Mi-a plăcut funcția Intercom cel mai mult. Dacă ai utilizatori în casă care au alt HomePod în cameră sau folosesc un Apple Watch vei putea transmite mesaje audio către ei. iPhone, iPad, CarPlay, and Apple Watch

Preț HomePod Mini – 99 $ . Deci peste 500 lei în România. Precomenzile în SUA vor fi disponibile din 6.11.2020. Livrările promise din 16.11.2020.

Dacă vrei să vezi înregistrarea evenimentului Apple mai jos este materialul video.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

2 Comentarii până acum. Spune-ți părerea.

Postează un comentariu: