Vineri am primit un iPad 2 pentru test, pentru mine cel mai astepat produs de pana acum. Prima versiune de iPad nu am testat-o propriu-zis, pot spune cel mult ca am butonat-o dar voi incerca sa prezint o imagine cat mai clara a ceea ce ofera si ce nu acest nou model. iPad 2 probabil va fi si in acest an cel mai vandut tablet pc deja avand milioane de cumparatori de la lansare, dar sa vedem ce am aflat in plus despre el in urma testului.
Design
Simplitatea este la ordinea zile pentru produsele Apple, si iPad 2 respecta aceasta regula in totalitate. Avem pe partea frontala a tablet pc-ului doar un buton cu dubla functie de Back si Task Manager. In partea de sus a fetei se afla camera VGA cu care se vor efectua apeluri prin intermediul Face Time, Skype sau orice alta aplicatie iPad care permite comunicarea prin webcam. Desgnul simplist este special creat pentru nu te pune pe ganduri cum sa utilizezi produsul ci pur si simplu sa-l utilizezi dupa cum intuiesti.
Pe laterala stanga nu se afla nici un buton, dar din cate stiu la versiunile 3G se afla slotul pentru cardul SIM. La baza se afla portul standard de 30 de pini pentru conectarea la un port USB sau pentru folosirea altor accesorii compatibile iPad. Pe latrela dreapta sus gasim un buton personalizabil pentru oprirea sunetelor sau pentru oprirea rotirii ecranului daca spre exemplu doresti sa vezi un film stand pe o parte, si butoanele de volum. Pe laterala sus portul audio standard de 3.5 mm si butonul de aprindere/inchidere. Pe spatele carcasei sunt prezente camera de rezolutie inalta si speakerul. Materialul folosit in constructia carcasei este aluminiul folosit la mai multe dintre produsele Apple si care din cate stiu se zgarie cu usurinta.
Ecranul lui iPad 2 este asemenea primei versiuni cu o diagonala de 9,7″ si o rezolutie de 1024 × 768, multi-touch. Imbunatatirile ecranului sunt ecranul LED-baclkit cu unghi de vizibilitate larg de 178 grade, rezistenta la zgarieturi si amprente (oleofob).
Asemeni MacBook Air, iPad 2 este incredibil de subtire avand nici mai mult nici mai putin de 8.8mm si este foarte confortabil de tinut in maini. Cat despre greutate acesta are 600g indeajuns de usoara cat sa nu-ti ingreuneze utilizarea ei pe timpul utilizarii pentru un timp mediu.
Performante
Performantele iPad 2 nu se cunosc pur si simplu la o utilizare in meniu sau ruland aplicatii obisnuite, ati spune ca este primul iPad, procesorul A5 la 1Ghz si cei 512RAM impreuna cu procesorul grafic PowerVR fiind pus la lucru doar daca rulati spre exemplu un joc cu grafica 3D sau aplicatia de editare video de la Apple (eu am incercat AutoCAD WS). O exceptie ar putea fi incarcarea paginilor web care acum este mult mai rapida fata de prima versiune.
Spatiul de stocare al iPad 2 este de 16GB, 32GB sau 64GB in functie de versiunea pentru care optati. Ca tot am spus de versiuni pe partea de conectica se poate opta intre versiunea Wi-Fi sau Wi-Fi cu 3G si A-GPS. Modelul de fata este iPad 16 GB Wi-Fi. Ma gandeam cum ar fi fost cu iPad 2 cu 3G ? Personal as zice ca nu prea as folosi-o in exteriorul casei sau altui loc (cafenea, servici, etc.), tablet pc-ul este destinat entertainmentului si comfortului in special. Daca as calatori mult poate ca atunci as alege versiunea 3G pentru ca iPad-ul fara internet nu prea are viata. Dar apoi nici nu prea poti sa umbli cu ea peste tot ca cine stie…
Ecranul multi-touch raspunde instant la comenzi si se roteste in functie de cum tii tableta, pozitia tabletei fiind detectata de giroscopul pe 3 axe. Jocurile gratuite pe care le-am instalat pentru iPad 2 raspundeau foarte bine la comenzi, mi-au placut ca erau foarte bine calibrati senzorii de miscare deci puteai sa te joci din prima fara nici o setare.
Camerele foto disponibile pe iPad 2 au rezolutie: VGA cea frontala folosita pentru Face Time si cea din spate 720p, amandoua dintre ele avand capacitatea de a filma la 30Cps. Calitatea imaginilor tabletei era buna, nu m-am plans de acest lucru insa totusi de ce are iPad 2 camera pe spate ? Doar pentru Face Time sa vada si celalalt ce se afla in fata ta ? Singurul difuzor disponibil pe tableta nu va dezamagi, scoate sunetele foarte clar si are si bas, iar ca si volum mie mi s-a parut ok. Depinde si ce aplicatii folosesti am observat.
Poate rula filme la rezolutia maxima de 720p si cred ca nici nu e nevoie de o rezolutie mai mare a filmelor pe un display de 9.7″, nu s-ar cunoaste nici o diferenta de calitate a imaginii.
Acumulatorul iPad-ului rezista enorm de mult. Spre exemplu cand l-am primit avea 34% bateria incarcata, am intrat pe internet si m-am pus la un film pe el si a rezistat pana la finalul filmului, si asta ar veni aproximativ 2 ore si jumate. In functie de ceea ce faci pe el bateria rezista cred ca minimum 5h sau poate mai putin (nu am reusit sa ma joc prea mult sau sa-l folosesc atat de intens), insa chiar poate tine 10h utilizandu-l pentru task-uri mixte: browsing, jocuri, muzica, filme.
Incarcarea acumulatorului se face ori prin intermediul unui port USB de 10W care la laptopul meu nu a functionat, ori cu ajutorul adaptorului sau foarte mic. Aici am intampinat o mica problema, mergea doar pe prizele de America si a fost nevoie de un mic adaptor, se gaseste oriunde si este si extrem de mic (cel de UK sunt mari).
Lipsa suportului Flash in browser aproape ca nu s-a cunoscut, multe dintre filmele pe care le gaseam pe internet aveau suport HTML 5, si deci puteau rula pe iPad. Totusi din cate stiu browser-ul Skyfire disponibil in App Store poate afisa si aplicatiile Flash dupa ce sunt activate prin atingere.
Concluzia
iPad 2 este produsul perfect cu care poti naviga simplu pe internet, poti asculta muzica sau te poti uita la filme, simplu si mobil din comfortul patului sau al canapelei. Am butonat mai multe tablete cu Android 3.0 si nimic nu se compara cu iOS 4.3. Androidul se mai blocheaza si deocamdata nu are un numar atat de mare de aplicatii precum iPad-ul (peste 60.000).
Imi place ca are autonomie mare, este subtire si nu cantareste mult, ecranul multi-touch nu da gres niciodata, are destule aplicatii cat pentru a-ti acoperi necesarul de informare si distractie, ofera un pachet complet si sigur. Nu poti sa-ti faci griji ca nu va merge vreodata.
Nu-mi place ca ii lipseste portul USB, te limiteaza doar la ce iti ofera tablet pc-ul propriu-zis, nu vei putea sa transferi date decat prin wireless, bluetooth si cablul de date. Deasemenea daca ar suporta mai multe fisiere video ar fi un mare avantaj al sau.
Se gasete la:
evoMAG si eMAG
Imagini
[nggallery id=59]
Video
Multumim lui evoMAG.ro ca ne-a oferit pentru test cel mai cautat tablet pc al anului: iPad2
7 comentarii
Pingback: Lenovo IdeaTab S2109 prezentat pe canalul YouTube al companiei | ITnewz
Pingback: iPad 3 va avea ecran Retina cu rezolutie 2048×1536 pixeli | ITnewz
Daca doriti sa va mai sfatuiesc puteti accesa Asistenta Tehnica la butonul albastru de pe partea dreapta si puteti lasa un mesaj. Sau la Contact.
Salut!Vreau si io sa imi cumpar o tableta si am o intrebare!la ce foloseste 3G?e wirless0ul??? Am citit descrierea ta da nu prea am inteles ai zis ca dak ai calatori ai alege varianta 3G,io calatoresc cu serviciu!Si alta intrebare……ai zis ca ii libseste portul USB dar am inteles ca poti cumpara adaptor USB….e adevarat???? Mersi
3G-ul este conexiunea retelei de telefonie mobile. Ofera acoperire unde este si retea de telefonie mobila nu doar unde gasiti retele de calculator Wireless.
Deci ai nevoie de un SIM si abonament la internet de la unul dintre operatori de telefonie mobila.
iPad-ul se conecteaza la PC prin USB. Dar pentru conectarea unui dispozitiv mobil cu USB direct la iPad nu exista decat adaptor care are port USB dar este pentru camere foto.
https://www.apple.com/shop/ipad/ipad-accessories/power-cables
De ce este diferenta atat de mare de pret – 1000 lei – intre iPad 2 3G 16 GB si iPad2 3g 64 GB? Doar configuratia e EXACT aceeasi, atat doar ca are cativa GB memorie de stocare in plus. Daca diferenta era maxim 200 – 300 lei intelegeam, dar chiar 1000 lei nu inteleg, mi se pare fara sens.
Da este intradevar nerelevanta cresterea pretului cu 1000 Lei doar pentru ca are inca 48 GB… Asa sunt produsele Apple.