Informatii Live din Trafic prin TMC direct pe GPS!

Publicat pe 7 nov. 2012 - 23:21 de Mîrzac Iulian

A fost lansat primul sistem TMC disponibil national, o retea care transmite in timp real date despre trafic, accesibilitate, accidente,  devieri de trafic. Acronimul TMC reprezinta defapt Traffic Message Channel si este un sistem folosit destul de mult in alte tari in acest scop. Informatiile sunt afisate chiar pe ecranul GPS-ului insa pentru a functiona si aparatul vostru trebuie sa suporte acest sistem.

Informatiile care sunt afisate pe ecranul GPS sunt transmise prin unde radio, in Romania fiind utilizat semnalul RDS al retelei Europa FM care se prinde pe toata suprafata tarii. Daca aveti un GPS care suporta TMC nu trebuie decat sa introduceti frecventa utilizata de radio Europa FM in zona in care circulati. Se pare ca multe dispozitive GPS pentru masina au integrat sistemul asta,

Smailo este brandul de navigatoare GPS ce apartine companiei care a lansat serviciul deci este recomandat sa utilizati si device-urile lor dar si Mio, au GPS-uri cu suport TMC.

AROBS compania care a facut posibila utilizarea TMC spune ca are informatiile despre trafic din nenumarate surse cum ar fi: companii care se ocupa chiar cu informatiile despre traficul principalelor drumuri, de la zecile de mii de masini din trafic care folosesc un sistem GPS, de la camerele din trafic si de la autoritati. Asta nu poate sa ne indice decat ca informatiile din trafic sunt destul de exacte cat sa nu ne trezim ca este altceva pe ecran si altceva pe drum.

Daca doriti sa verificati traficul in timp real o puteti face si pe site-ul serviciului TraficOK.ro care vad ca ofera informatii destul de bogate cu strazi in lucru, accidente, drumuri blocate si traficul congestionat din Bucuresti.

AROBS are planuri mari si ofera dezvoltatorilor de aplicatii mobile un API gratuit cu ajutorul caruia vor putea crea aplicatii pentru smartphone-uri astfel si utilizatorii fara GPS sa poata avea acces la informatii in trafic.

Poate va amintiti si de Android si sistemul propriu de estimare al traficului, insa acolo este cu totul alta treaba, traficul este estimat cu ajutorul celorlalti participanti la trafic care folosesc smartphone-uri cu Android conectate la Google Maps cu GPS.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: