HP aduce pe piață noi mini PC-uri cu design unic

Publicat pe 12 sept. 2016 - 20:35 de Florin Butnaru

slice-ports-hp20160607047

Noutăţile de la Geneva ce au avut loc în septembrie anul acesta au adus pe scena computerelor desktop două configuraţii inovatoare de la Hewlett Packard care impun un nou standard în acest domeniu şi care satisfac chiar şi cele mai excentrice gusturi. Oferta celor de la HP se învârte în jurul a două modele, HP Pavilion Wave şi HP Elite Slice despre care însuşi Achim Kuttler, Manager General Personal Systems EMEA, HP Inc. afirmă ca acestea reinventează desktop-ul prin regândirea formei, dimensiunilor şi aspectului combinate cu funcţionalitatea ridicată, crescându-i astfel versatilitatea în uzul de zi cu zi.

HP Pavilion Wave îmbină designul inovator cu performanţe de admirat mai ales pe o unitate care este cu 85% mai mică decât un PC desktop tradiţional, mai exact 6,81 inch (17,29 cm) x 6,62 inch (16,81 cm) x 10,29 inch (26,13 cm). Cea mai deosebită funcţie, pe langă performanţele despre care vom vorbi un pic mai incolo, e cea acustică care este constituită dintr-un sistem audio central ce este dotat cu un reflector parabolic 360° care asemenea unui ventilator conduce sunetul în toate direcţiile numit şi Sistemul Audio 360° Multi-Direcţional, care graţie microfonului încorporat ce este reglat de B&O face ca sunetul să fie de foarte mare calitate în game mijlocii, înalte şi joase. Însă ce ajută acest sistem audio să fie de calitate sunt materialele premium cât şi cele speciale care fac sunetul să fie transmis uniform în toate camerele şi birourile.

Forma pe care o ia acest desktop este una care favorizeaza convecţia aerului cald în sus afară din sistem. Pe lângă componentele termice sistemul mai dispune şi de loc pentru placa de bază şi memoria internă.

Printre altele desktop-ul mai prezintă şi urmatoarele caracteristici:
Până la două display-uri 4K out-of-the-box, care furnizează distracţia şi productivitatea;
Performanţă înaltă cu până la a 6-a generaţie de procesoare pentru desktop Intel® Core™ i5 quad-core, capacitate mare de stocare de până la 1 TB HDD sau 2 TB HDD, un SSD opţional de 128 GB şi până la 8 GB memorie de sistem DDR4;
Suport periferic cu trei port-uri USB 3.0, un port USB 3.1 Type-C pentru transfer de date, un port HDMI, un DisplayPort, Gigabit Ethernet şi un jack pentru microfon sau căşti;
Opţional, HP ofera şi o placă grafică dedicată AMD Radeon™ R9 M470 pentru editare foto şi video sau jocuri uşoare;
Suport Cortana printr-un design dual al microfonului pentru ca utilizatorii sa aibă parte de o experienţă hands free cu PC-ul lor.

https://www.youtube.com/watch?v=Xi_WS4PpvSU

HP Elite Slice este cel mai compact desktop HP construit pentru a maximiza comunicarea, productivitatea în mediul de business atât prin designul sau exterior de culoare neagră mată combinată cu accente de cupru, dar şi prin cel interior care este foarte versatil la uz, putând rula cu o componentă prestabilită sau cu altele printre care inclusiv Collaboration Cover sau Wireless Charging Cover, fie module precum Audio Module sau OOD (Optical Drisk Drive), pentru un PC cu aspect foarte dezirabil, unic pentru fiecare companie şi angajaţii săi.

Dispozitivul este foarte mic şi puternic având ca dimensiuni 6,5 inch (16,51 cm) x 1,38 inch (3,5 cm) x 6,5 inch (16,51 cm) şi cântăreşte numai 1,04 kg. Designul fara cabluri va putea oferi o utilizare mai facilă, desktopul fiind alimentat de un singur cablu USB 3.1 Type-CTM, cu un display compatibil cu acest tip de cablu, inclusiv noul monitor Quad HD HP EliteDisplay S240uj. Încarcarea se face wireless şi prin cablu USB Type-CTM pentru a putea dispune de puterea deplină a desktop-ului.

În plus în funcţie de necesităţile pe care le aveţi puteţi folosi desktop-ul HP Elite Slice cu module adiţionale pentru a satisface nevoile dumneavoastră:
HP Collaboration Cover transformă desktop-ul într-un telefon Microsoft Skype for Business(Skype pentru afaceri), pentru apeluri rapide, cu taste tactile;
HP Wireless Charging Cover permite încărcarea wireless care porneşte automat la contact, proiectată în aşa fel încât se va putea elimina cablurile de încărcare şi pentru a asigura alimentarea telefoanelor mobile şi dispozitivelor. Livrarea acestui sistem va începe în prima jumătate a anului 2017 şi necesită configurare din fabrică;
HP Audio Module permite adaptarea cuvintelor rostite astfel experienţa întâlnirilor virtuale şi teleconferintelor să fie foarte clară prin reglajul audio de la Bang & Olufsen, difuzorul cu un design de 360°, microfonul dual, care funcţionează de la cinci metri distanţă, şi software-ul de anulare a zgomotului marca HP;
HP ODD Module pentru back-up rapid şi facil sau pentru arhivarea fişierelor şi pentru acces la conţinut legal pe suport digital.

Printre altele caracteristici se numărăm în continuare:
Opţional, un senzor de amprentă pentru o securitate la nivelele cele mai mari şi pentru o autentificare rapidă;
Primul BIOS din industrie cu protecţie prin autoîntreţinere, HP Sure Start cu Protecţie Dinamică;
Până la a 6-a generaţie de procesoare Intel® Core™ i7, 35W, pentru a atinge cote mari de colaborare şi productivitate;
Ventilaţia dublă de jur-împrejurul desktop-ului pentru a menţine rece puternicul dispozitiv;
Suportul periferic pentru productivitate sporită include un port Ethernet, modul Wi-Fi integrat şi antene, un port HDMI şi un DisplayPort™ pentru alimentarea mai multor ecrane.

HP Elite Slice utilizat pentru săli de conferinţă axat în mod special pe colaborare
Gama Elite Slice are în componenţa sa şi noua soluţie HP Elite Slice for Meeting Rooms HP Elite Slice for Meeting Rooms, primul PC pentru sălile de conferinţe cu o singura atingere. Aceasta facilitează productibilitatea în timpul întâlnirilor, moderarea conferinţelor şi experienţelor de integrare mulţumită tehnologiei bazate pe sunet integrat şi functionalitatea completă a desktop-ului. Pentru a face salile de conferinţe cat mai intuitive şi eficiente cuplate cu folosirea unui sunet cat mai fidel aparaturii pentru care este instalat, HP Elite Slice se combina cu HP Elite Slice, HP Collaboration Cover, Intel® Unite™ si HP Audio Module. Pentru a face experienţa mai palpitantă în sala de conferinţe la unitate i se poate monta şi noul ecran cu unghi larg HP LD5511 55 inch (139 cm), cu unghiuri de vizualizare de 178 de grade şi o rezoluţie de 1920 x 1080 care oferă un nivel ridicat de contrast si luminozitate a textului, care este foarte indicat pentru salile de conferinţa mai încăpătoare de 12 persoane.

Preţurile şi disponibilitatea pentru aceste desktopuri este:
HP Pavilion Wave va fi disponibil în România începând cu luna septembrie, cu un preţ de pornire de 699 €.
HP Elite Slice va fi disponibil în România începând cu luna septembrie, cu un preţ de pornire de 629 € cu două configurări opţionale: Modul Audio HP la preţul de 99 € şi Modul ODD HP la acelasi preţ.
HP Elite Slice pentru săli de conferințe va fi disponibil în EMEA începând cu luna septembrie, cu un preţ de pornire de 849 €.
HP EliteDisplay S240uj Monitor va fi disponibil în România începând cu luna noiembrie, cu un preţ de pornire de 389 €.
Ecranul cu unghi larg HP LD5511 55-inch va fi disponibil în România începând cu luna noiembrie, la un preţ de pornire de 1.190 €.

Despre Autor

1 Comentariu până acum. Spune-ți părerea.

  1. Adi 23/09/2016 at 15:29 - Reply

    CAND APARE SI IN ROMANIA?

Postează un comentariu: