Hey-Siri.io – toate comenzile vocale pentru Siri într-un singur loc

Publicat pe 21 oct. 2016 - 8:13 de Mîrzac Iulian

Siri

Câteodată dau peste site-uri utile care vreau să le împărtășesc și cu voi pentru că sunt sigur că se găsesc destui dintre voi care să profite de el. Văd în statistici ceva utilizatori de iOS așadar site-ul de astăzi este Hey-Siri.io. Câte comenzi vocale știți / folosiți în acest moment ?

Hey-Siri.io e ste un site unde poți vedea pe categorii comenzile vocale pe care i le poți da lui Siri, asistentul virtual de pe iOS. Din păcate doar în engleză, momentan (sunt optimist). Un update deja a fost anunțat de către dezvoltatorul site-ului, așadar momentan se pare că sunt comenzile la zi.

Dați și la final în secțiunea Funny. Are tot felul de întrebări amuzante, cu niște răspunsuri la fel de amuzante.

Acum haideți să vă spun și ce comenzi vocale folosesc eu din când în când în engleză:

  1. „Weather” (asta dimineața când mi-e lene să deblochez telefonul) sau „How is Weather”
  2. „Open …” (YouTube, Facebook, etc.)
  3. „Call …” (Girlfriend, Mom :) – poți asocia contacte pentru aceste ” denumiri”
  4. „Redial” (apelează ultimul număr apelat de mine)
  5. „Search …” – spui în engleză ce cauți – mai jos am scris și cum poți căuta în limba română
  6. „Set an alarm at six o’clock” (sau altă oră), sau poți încerca variații precum „Wake me up at six o’clock” sau „Wake me up in 7 hours”

Mai sunt câteva lucruri care am observat că nu le știu toți utilizatorii iOS:

  1. Dacă ai tastatura în limba română, poți dicta în limba română (recunoaște 99% din ce pronunți – chiar dacă vorbești repede ideal ar fi să articulezi normal cuvintele, nu să te forțezi, însă nici să legi cuvintele între ele). În orice căsuță text ai un microfon lângă tasta space. Apeși butonul și începi să dictezi textul.
  2. Dacă vrei să cauți pe internet rapid ceva și vrei tot să dictezi în limba română: tragi în jos de ecran (din mijloc nu de pe muchia de sus), se deschide Spotlight Search, apoi ai un microfon în dreptul căsuței de scriere, acolo poți dicta cuvintele cheie, apoi apeși Search Web.
Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: