A fost o sâmbătă de foc pentru cei care au venit la hackathon la CodeQuest, ediția a 2-a (organizat de Creadiv). 12 ore de dezvoltare pentru a-și pune în practică ideile prezentate la începutul zilei.
Mare parte dintre participanți au fost studenți, iar pentru ei sunt convins că a fost un exercițiu foarte bun din care au avut mult de învățat: de la prezentarea proiectului, la cum să lucrezi mai eficient în echipă într-un timp scurt, pentru că 12 ore nu este destul timp pentru a dezvolta ceva care să fie complet funcțional, deci să stabilească de la început care sunt prioritățile a fost important.
Cerințele tehnice:
- Aplicația să fie dezvoltată în PHP În proporție de 60% sau mai mult;
- S-au putut folosi librării open-source, web service-uri sau API-uri în pondere mică;
- Toate detaliile le puteți vedea chiar mai jos în imagine poate vreți să veniți la edițiile viitoare.
S-au format următoarele echipe:
- Echipa LogicDev: Flying Job – site unde găsești meșteri certificați care să îți rezolve diferite probleme în casă. Îți va căuta pe cel mai apropiat de locația ta. Fiecare prestator de servicii înscris pe site trebuie să fie certificat.
- Echipa AIA 2: Trip Buddy – Agregator de locații din oraș (localizare, date de contact, etc.)
- Echipa Ilegal Skills Exception: Silk Road – Site care îți va găsi cea mai bună locație cu ajutorul Google Places, în funcție de anumite condiții setate de tine: tip locație, buget, câte ore ai la dispoziție, vei primi recomandările și în funcție de datele pe care Google le agregă de la useri.
- Echipa ITGUYS.RO: CUI Tracker – aplicație care va face scraping de date ori se va lega la site-uri precum ONRC, portal.just, pentru a centraliza date despre modificări legislative sau alte informații utile pentru firme. Însă este un serviciu care te ajută să urmărești foarte ușor companii pe site-ul registrului comerțului. Primești update-uri, dacă intră în insolvență.
- Echipa $Team_name: GOBA – (Go out be active) – Tot o aplicație pentru evenimente, însă cu gamificare, creezi evenimente de genul LAN Party, alergare, vizite la muzeu, practic formezi grupuri pentru diferite tipuri de activități la care vor putea participa oricine. Vei putea vedea care prieteni care sunt mai activi ca tine. Primești puncte pentru îndeplinirea task-urilor.
Câștigătorul premiului de 1000 euro pus în joc a fost câștigat de echipa 3: Ilegal Skills Exception cu proiectul Silk Road care te ajută să găsești ruta perfectă și locul ideal pentru o ieșire în oraș în funcție și de cât de aglomerat este localul la acea oră și alte filtre setate de tine.
Premiul pentru consultanță oferită de Netopia pentru dezvoltarea proiectului într-un start-up a fost câștigat de CUI Tracker. Iar un Vector Watch a mers pentru cea mai bună prezentare către: LogicDev cu proiectul Flying Job.
Eu pe cine am punctat?
A existat și un vot al publicului care a contat 30% din punctajul final. Silk Road și CUI Tracker au primit cel mai mare punctaj din partea mea. Ambele mi-au atras atenția încă de la prezentarea de dimineață dar și rezultatul după cele 12 ore de codat mi-a plăcut. Și Flying Job mi-a plăcut. Sunt proiecte care cred că pot crește, depinde de echipă mai departe.
Am avut ocazia la CodeQuest să discut cu oameni interesanți de la care am aflat tot felul de lucruri noi.
Membrii juriului:
Adrian Balcan – Fondator Thewebminer
Alexandru David – Tech Pm Creadiv
Alexandru Lăpușan – CEO Zitec
Eduard Budacu – Founder Agile Coach Dovelopers
Ștefan Marogel – Tech Consultant And Lean Startup Promoter
Dragoș Rouă – Fondator Connect HUB
Nu ratați ediția viitoare CodeQuest!
Puteți vedea și mai jos un material video cu câteva prezentări și alte momente de sâmbătă:
Imagini din timpul evenimentului realizate de către Valentin Dilță, dacă vreți să vedeți evenimentul și din altă perspectivă.