GoPro HERO 4 Specificaţii interesante !

Publicat pe 23 apr. 2014 - 17:52 de Mîrzac Iulian

GoPro Hero 4

GoPro HERO sunt sigur că este cea mai cunoscută cameră video de acţiune din lume. La un moment dat mă gândeam să o cumpăr doar pentru faptul că este mică şi filmează la o rezoluţie foarte bună (2K 24fps sau 4k 15fps sau 1080p la 60fps), dar am realizat că ar fi o greşeală pentru că aş fi pierdut ore întregi pe editare video, şi pe selectarea materialelor video foto făcute aiurea (pentru că nu ai ecran pe ea, şi mai ratezi dacă nu filmezi pe setare Wide 120grade – UltraWide 178 grade).

Astăzi au apărut câteva informaţii despre specificaţiile viitorului GoPro HERO 4 care se anunţă a face un salt mai mare faţă de HERO 3+ care nu a adus un avans tehnologic mare de la HERO 3. De data asta GoPro vrea să spargă bariera 4K aşa cum trebuie oferind 4K UltraHD la 30fps la un bitrate necunoscut încă dar care ce pot spune e că nu poate fi mai jos decât cel de pe HERO3+ :).

A crescut performanţa la 4K atunci ţineţi-vă blugii bine pentru că acum vei putea să şi filmezi la 1080p cu 120fps, ceea ce înseamnă ca de acum vom avea slow motion şi pentru consumeri, să vedeţi voi slow motion-uri de acum încolo. Sau poate vă atrage şi mai mult un 720p la 240fps. Pentru că este nevoie de putere de calcul pentru toate aceste lucruri acum camera video include un procesor ARM mai exact un SoC: Ambarella A9 dual-core la 1 GHz A9 şi accelerare FPU.

Senzorul de imagine va fi capabil de imagini de 13 Megapixeli, şi un obiectiv care se pare că promite filmare/fotografiere şi mai bună în condiţii proaste de lumină. Se mai adaugă câteva funcţii: Multi-Exposure şi filmare HDR WDR care tind să cred că va transforma camera video faţă de cum o ştim noi, nu ştiu dacă aţi văzut cum filmează o camera video cu WDR. Pe scurt cu ajutorul tehnologia aceasta ar trebui să poţi vedea detalii care şi cu ochiul liber ar fi greu de observat (şi zone umbrite, dar şi zone însorite în acelaşi timp). Tehnologie MCTF îmbunătăţită care ar trebui să ofere imagini şi mai clare cu noise mai puţin.

Camera este aşteptată în vară într-una din luni specificaţiile nu sunt oficiale, dar cred că vor fi în mare parte ce vedem mai sus.

Sursa

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

1 Comentariu până acum. Spune-ți părerea.

Postează un comentariu: