Google pregateste un procesor ? [Zvon]

Publicat pe 20 dec. 2013 - 9:20 de Mîrzac Iulian

Data Center

Au aparut zvonuri precum ca Google pregateste pe ascuns lansarea unui procesor propriu care ar urma sa inlocuiasca procesoarele Intel pe care le utilizeaza in data center-urile lor pe servere.

Conform Bloomberg are in plan construirea unui procesor bazat pe tehnologie ARM (unoscuta pentru raportul consum energie / performanta foarte bun). Acum va dati seama ca daca Google va reusi sa-si faca alte procesoare ar putea insemna ca Intel sa piarda locul fruntas pe care-l are acum ca producator de procesoare pentru servere dar sa vedem ce se intampla in continuare si sa vedem daca se confirma zvonul.

Google nu a confirmat zvonul insa Liza Markman – purtator de cuvant a spus:

„Suntem activ implicati in construirea celei mai bune infrastructuri, care se rezuma si la hardware si la partea de software.”

Google isi construieste propria infrastructura pentru furnizarea cat mai eficienta a serviciilor Google Search, Gmail, YouTube, si restul serviciilor online pe care le detine asta ar fi prima oara cand isi va construi si propriile procesoare pentru propriile servere.

Zvonul este alimentat de decizia Google de a intra intr-un grup format de: IBM si NVIDIA care vor putea breveta tehnologii ce vor putea fi folosite in data centere.

Sursa

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: