Google Play nu a putut face față hackerilor !

Publicat pe 8 iun. 2012 - 1:02 de Boboc Gheorghe

Sistemul Bouncer, care apară Google Play de la aplicațiile rău intenționate, se pare că e plin e vulnerabilități. Hack-erii Charlie Miller și Jon Oberheide din compania Duo Security la ultima conferință SummerCon au demonstrat cat de ușor e să treci de protecția folosită de cei de la Google.

Sistemul funcționează în felul următor:

Înainte ca noile aplicații să ajungă în Google Play, mai întai sunt rulate pe un smartphone Android virtual, pentru a verifica dacă aplicația nu va face careva acțiuni dăunătoare sistemului. Dacă aplicația se comportă bine, ea este disponibilă în Google Play.

Miller și Oberhaide au observat că aplicație dupa careva motive își poate da seama dacă ruleaza pe un smartphone virtual Android în sistemul Bounce și își reține acțiunile malițioase. Apoi această nimerește pe un smartphone cu Android adevărat și funcționează la capacitate maximă. Oberhaide a publicat pe blogul oficial Duo Security video-ul care demonstrează detectarea vulnerabilității în sistemul de protecție Bounce.
[youtube width=”640″ height=”360″]ZEIED2ZLEbQ[/youtube]

El a mai spus că mecanismele de apărare a Google Play au o serie de vulnerabilități care sunt ușor de detectat. Cei de la Apple sunt mult mai severi cu dezvoltatorii de aplicații, iar acestea trec un control sever înainte de a ajunge în App Store, care este ceva mai sigur decat Google Play.

Despre Autor

Un puști pasionat de IT, de web design și de tot ceea ce se întîmplă nou în lumea IT. Un mare fan Apple, și al lui Steve Jobs! Stay hungry, stay Foolish! Facebook | Twitter

Postează un comentariu: