Google Jamboard

Publicat pe 26 oct. 2016 - 7:59 de Mîrzac Iulian

google-jamboard

Google a făcut public un nou produs (nu este disponibil încă). Google Jamboard este un televizor mare 4K pentru echipe care le ajută să poată lucra împreună chiar dacă lipsesc în acel moment de la birou. Este exact ca o tablă albă pe care scrii notițe și idei cu marker-ul doar că una digitală care îți permite să faci multe altele în plus.

Accesoriile de șters și de scris nu folosesc baterii și nu va trebui să ai grijă să le tot încarci. Este o idee bună să dezvolți un asemenea produs, mai ales că deja companiile folosesc destul de mult produsele Google, iar integrarea în workflow-ul lor va fi cel mai probabil aproape imediată. Cred că va fi un produs care nu va necesita cine știe ce setări complicate.

Nu au oferit detalii tehnice însă se văd câteva detalii în clipul de prezentare. Vei putea afișa ce ai pe laptop, sigur vei putea face video-conferințe standard, pe lângă ce au prezentat în clipul de mai jos. Apar câteva porturi standard care aparent le-au așezat la spate, pentru că asta fac oamenii în meeting-uri, caută porturi la spatele televizorului plat. Bineînțeles că va fi interconectat și cu smartphone-urile Android și serviciile Google cum și face referire în clip.

Totuși părerea mea este că până tehnologia nu va răspunde instant cerințelor din timpul lucrului / meeting-ului: adică să se încarce rapid, să ofere rapid rezultate, apoi să găsești rapid ceva pe Internet nu cred că va fi adoptată la nivel global.

Nu pot să nu menționez că au mai fost companii care au lansat în trecut produse de acest gen. Cea mai apropiată de noi este Prestigio care vinde din 2013 încoace MultiBoards. Tot cam aceeași idee de produs dar care funcționează cu Windows. Vă las pe voi să explorați produsele Prestigio.

Mai jos viziunea Google și aici site-ul Jamboard unde te poți înscrie să afli mai multe.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: