Google image evolueaza

Publicat pe 21 iul. 2010 - 23:24 de Mîrzac Iulian

Daca ati mai folosit Google pentru cautare de imagini cu siguranta ati observat recent ca arata putin diferit decat inainte. Acest lucru s-a intamplat pentru ca Google a upgradat acest serviciu de cautare pentru a urma trendurile din domeniu.

Interfata cautarilor este mai avansata

Primul element ce va sare in ochi cand veti folosi Google Image Search este modul in care imaginile gasite sunt afisate. Inainte imaginile erau afisate cu numele fisierului, marimea si alte informatii asezate sub fiecare imagine. Acea informatie a fost mutata si acum este afisata numai atunci cand ai cursorul deasupra unei imagini din cele gasite.

googleimagesearch2

Mai mult, imaginile pe care le-ati gasit se vor afla intr-o pagina pe care o veti putea derula, nu ca in trecut cand explorati din pagina in pagina acele imagini. Cand totusi ajungeti la capat trebuie sa apasati pe Show More.

Interfata de vizualizare a imaginilor mai buna

Unul dintre cele mai enervante lucruri era faptul ca apasand pe o poza nu te ducea direct la aceasta. Intra mai intai pe o pagina incadrata a paginii web unde imaginea a fost gasita cu imaginea micsorata in partea de stanga sus.

Acum acest lucru s-a schimbat, apasand pe oricare din imagine va incarca imaginea la marimea maxima deasupra paginii web a careia ai apartine. Daca nu veti mai dori sa vedeti imaginea apasati X in dreapta sus pentru a ramane doar imaginea.

googleimagesearch3

Informatii despre imagine, inclusiv numele paginii web, rezolutia si marimea fisierului este afisata in partea dreapta a browser-ului. Deasemenea daca imaginea are o rezolutie foarte mare, nu va fi afisata la acea rezolutie deoarece nu ar incapea pe ecran, si va trebui sa apasati pe butonul Full-size image.

Navigare prin tastatura mai buna

Noile adaosuri la Google Image Search avantajeaza mouse-urile, o suprafata mai mare datorita aranjarii in pagina, imaginile sunt mai marei cu linkuri mai mari, pentru o navigare cu mouse-ul mult mai usoara decat inainte. In orice caz vechea tastatura nu a fost uitata, si Google Image Search se foloseste de Page Up si Page Down. Incercati ! Veti observa ca miscandu-va prin imagini cu tastatura va fi la fel de precis ca si cu mouse-ul.

Noi metode de cautare

Nu toate imbunatatirile se refera la interfata si design, Google a adaugat si un nou mod de cautare a fotografiilor, si schimbarile sunt chiar grozave. De exemplu, puteti de acum sa cautati imagini in functie de o anumita culoare. Sa zicem ca doriti sa cautati biciclete rosii. In partea stanga al paginii exista un loc unde puteti alege culoarea. Daca alegeti ros de exemplu si veti cauta biciclete, veti primi ca rezultat doar imagini cu biciclete de culoare rosie.

googleimagesearc4

Sunt doisprezece culori disponibile dintre care poti alege, si deasemenea puteti cauta exclusiv imagini care sunt colorate ori alb negru. Mai exista si alte functii precum cautarea de fete, fotografii, clip art-uri, desene si schite.

Concluzia

Aceste noi imbunatatiri pentru Google Image Search au venit cu greu, dar acum ca au ajuns aici, serviciul este mai rapid, mai usor de utilizat si mai puternic. Competitia a lansat mai demult unele din aceste capacitati insa acum vor fi acaparate de serviciul celor de la Google ca deobicei. Aceste noi evolutii a paginii web functioneaza doar in browserele: Chrome, Safari, Firefox 3.x, si Internet Explorer 7/8, asa ca aveti un motiv in plus sa va updatati browser-ul acum.

Ce va place cel mai mult la acest nou serviciu ?

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: