Fotor – aplicatie de editare foto multiplatforma

Publicat pe 18 iun. 2013 - 23:07 de Mîrzac Iulian

Fotor

Cred ca am gasit cea mai buna aplicatie de editare foto online si este disponibila chiar pe mai multe platforme: PC, Mac, Web, Android si iOS. Daca cei care sunt cat de cat cunoscatori ai Photoshop-ului sau Lightroom, sunt multi care nu stiu sa le foloseasca din diferite motive. Ar fi culmea ca pentru o modificare a expunerii, pentru un crop, sa invete Photoshop, mi se pare aiurea sa te apuci de un program avansat pentru asa ceva.

Dupa ce am deschis Fotor in browser (am testat-o doar in browser), am avut impresia ca stiu unde sa ma duc rapid, are de la functii de baza (cropare, rotire, culoare la redimensionare), la functii medii precum colaje fotografice la crearea de imagini HDR.

Nu o sa va vina sa creada cat de rapid se misca, in comparatie cu toate programele de editare foto folosite pana acum, Fotor se misca in browser atat de rapid si nu doar pentru ca foloseste cel mai probabil HTML5 si alte tehnologii web noi ci si datorita simplitatii care te duce cu gandul la interfata Metro de la Windows 8.

Priviti interfata grafica dupa ce incarcati o imagine din computer (nu mi-a cerut voie sa imi acceseze fisierele, s-a comportat exact ca o aplicatie locala).

Fotor - Interfata

O voi testa si pe un netbook si daca va functiona si acolo rapid, atunci ii voi spune „la revedere” lui Photoshop, pentru ca spre exemplu daca vreau sa redimensionez ceva pentru un articol ca acesta sa o pot face mai rapid.

Daca esti fan Instagram sau in general al efectelor pe care aplicatia de smartphone le promoveaza atunci o sa-ti placa si Fotor pentru ca integreaza o multime de efecte interesante pe care le poti aplica cum ai nevoie.

Nu v-am zis partea buna a lui Fotor: Este Gratis !

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: