Device Doctor – gaseste driverele automat

Publicat pe 11 ian. 2011 - 16:12 de Tita Mihai

Utilitarul gratuit Device Doctor, este o aplicatie doar pentru Windows care va ajuta sa gasiti drivere si driverele „expirate” din sistemul dumneavoastra si pe care  mai apoi va ajuta sa le aduceti la zi.

Instalarea si utilizarea acestui program este foarte usoara, nu trebui decat sa dati click pe butonul Begin Scan, apoi asteptati cateva secunde pentru ca utilitarul sa verifice componentele din sistemul vostru, dupa ce termina de scanat programul va arata o lista cu driverele care nu sunt la zi si care necesita update.

Fiecare dintre driverele gasite are un buton de download separat, tot ce trebuie sa faceti acum este sa dati download update. Fisierele pe care le-ati selectat sunt cautate in baza de date si mai apoi va sunt oferite spre download sub forma de setup.exe sau unele sub forma de arhiva.

Pe Windows XP Device Doctor a gasit foarte repede si cu acuratete update-urile sau driverele de care am avut nevoie, in schimb pe Windows 7 au fost ceva mici probleme deoarece ne-au fost indicate driverele incorecte pentru unele programe. Dar avand in vedere ca Windows 7 este un sistem de operare relativ nou este de inteles ca inca mai exista unele probleme de compatibilitate dar care vor fi rezolvate cat de curand.

Eu zic ca acest programel Device Doctor merita atentie, mai ales ca este complet gratuit, va poate economisi niste timp pretios atunci cand o sa mai fiti nevoiti sa instalati o copie noua de Windows.

Caracteristici:

 • baza de date cu peste 13 milioane de drivere
 • drivere pentru componentele celor mai cunoscute companii si nu numai
 • sunt adaugate drivere noi in fiecare saptamana
 • update pentru drivere WHQL(Certificate Microsoft) si non-WHQL
 • complet GRATUIT, fara adware sau malware!

Cerinte de sistem:

Windows XP, Windows Vista, Windows 7 (64-bit si 32-bit) si 10 MB spatiu liber pe hard-disk.

Download

Despre Autor

Sunt editor ITnewz.ro inca de la inceput, postez in general stiri, sunt fan telefoane mobile si am inceput de curand sa fac si recenzii la telefoane de buget.

13 Comentarii până acum. Spune-ți părerea.

 1. cristibn 08/02/2013 at 16:08 - Reply

  pai ne de toata groaza cel putin la mine asa am constatat pe wind xp si el imi scoate pentru vista nu mi se potriveste deloc numi primeste driverul

  • Mîrzac Iulian 08/02/2013 at 16:34 -

   Ar putea avea probleme cu Windows XP. TOTUSI ai grija sa nu-ti dea driver de Vista in cazul in care nu exista drivere de XP. Mai sunt cazuri.

 2. Mîrzac Iulian 19/09/2012 at 14:31 - Reply

  Cred ca vom scoate linkul.

 3. alyna 18/09/2012 at 23:43 - Reply

  dc cand dau sa downloadez aplicatia pt windows 7 care ai recomandato antivirusul meu imi zice Acest fiser pare sa fie rau intentionat !? din cunostintele mele nu ar trebui sa fie problema cred ca ne pacalesti pt a ne baga tot felul de virusi in pc

  • Mîrzac Iulian 19/09/2012 at 14:28 -

   Alina multumim pentru notificare. Se pare ca Google detecteaza malware ai dreptate. Cu toate ca Kaspersky are logo in dreapta ca downloadul este securizat si aplicatia este buna…

 4. vlad 10/09/2012 at 20:55 - Reply

  functioneaza si pt windows 7?

 5. brunetu 07/02/2011 at 08:21 - Reply

  Instalarea de drivere pentru componente / aparate auxiliare in general nu este pentru orice utilizator – in speţă trebuie sa aveti cunostinte cel putin medii despre dedesubturile unui sistem de operare.

  Acest program ajuta mult dar doar in jumatate de problema, si anume la cautarea driverelor (e un ajutor in jumatatea cea mai semnificativa totusi), dar tot ramane cerinta sa stiti ce faceti… Device Doctor afiseaza uneori link-uri catre drivere pentru anumite periferice de care nu aveti nevoie sau nici nu le detineti (pentru mouse, sau pad-ul de notebook desi folosesti un PC de birou).

  In concluzie, nu instalati altceva decat ce aveti absolut nevoie (apare in device manager-ul din windows cu semnul intrebarii), si asigurati-va ca driverul corespunde.

 6. terry 13/01/2011 at 12:12 - Reply

  aaa da trb sa astept putin :| , „Your driver download is starting momentarily, please stand by…” , da acum merge va multumesc chiar aveam nevoie de un program de update driver free :X !

 7. Mirzac Iulian 12/01/2011 at 23:02 - Reply

  Total gresit… Nu trebuie decat sa downloadezi driverul :) Download Driver Installer dupa care il instalezi :P

Postează un comentariu: