Cum faci să filmezi cu telefonul tot timpul la orizontală?

Publicat pe 5 feb. 2016 - 8:31 de Mîrzac Iulian

Horizon

Vin în ajutorul celor care uită atunci când filmează cu telefonul să îl și orienteze pe orizontală astfel atunci când îl postezi pe Internet pe Facebook / YouTube sau oriunde altundeva videoclipul să fie afișat pe tot ecranul nu doar pe o porțiune verticală. E nasol să te uiți pe YouTube și să vezi o imagine verticală cu spațiu negru lateral.

Numai dacă vreți să evitați asta sau asta. Să nu mai vorbesc că nu veți putea edita videoclipul ușor dacă filmați vertical și în timpul filmării rotești telefonul, practic nu poți roti tot videoclipul ci trebuie să sincronizezi editarea video cu momentul rotirii telefonului.

Aplicația Horizon este disponibilă și pentru Android și pentru iOS și este capabilă să filmeze în mai multe moduri. Slow Motion (iOS), rezoluție 2K, 1080p, 720p, iar pentru telefoanele capabile și 60fps, chiar și un Crisp Mode pentru imagini mai clare pe unele dintre rezoluții. Funcția de orientare poate fi folosită în două moduri: Flex și Rotate.

În modul Flex imaginea rămâne la orizontală în permanență însă urmărește conturul disponibil al ecranului. Ce se va întâmpla mai exact: imaginea va face zoom digital ușor atunci când vei ține telefonul vertical.

În modul Rotate imaginea va fi tăiată (cropped) pe centru astfel încât să rămână tot la orizontală însă exact în centru fără să urmărească conturul ecranului. Asta rezultă într-un videoclip tăiat de la bun început va avea deja aplicat efectul de zoom digital însă nu va mai face zoom în timpul filmării.

Eu folosesc modul Flex pentru a folosi întreaga rezoluție disponibilă a senzorului de imagine. Partea interesantă este că filmarea va părea că este făcută cu un stabilizator de imagine mecanic.Horizon Android

Cum funcționează Horizon?

Nu are cine știe ce tehnologie integrată, unii poate va-ți și dat seama cum ar putea orienta imaginea tot timpul la orizontală. Horizon se folosește de senzorii smartphone-ului, giroscop dacă nu mă înșel pentru a ști întotdeauna în ce poziție este ținut telefonul, apoi să contracareze mișcarea telefonului prin rotirea imaginii în timp real.

Am făcut câteva teste să văd dacă la mișcări rapide se observă rotirea imaginii, este destul de greu să păcălești aplicația.

Horizon mai include și niște filtre de culoare (unele cu plată), și modurile de filmare enumerate la rezoluții diferite și viteze de filmare diferite, disponibile în funcție de sistemul de operare și telefonul folosit.

Dacă vreți să integrați funcția de orientare în aplicația proprie, Horizon oferă și SDK.

Horizon pentru iOS și Android

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: