Cum creezi și lucrezi cu desktop-uri multiple pe Windows 10?

Publicat pe 28 sept. 2016 - 8:33 de Mîrzac Iulian

windows-10-desktop-uri-multiple

Windows 10 include o funcționalitate Desktop-uri Multiple prin care poți gestiona mai multe desktop-uri de pe același user logat. Aici trebuie să menționez încă de la început că această funcție nu este echivalentul unui Desktop Virtual unde poți organiza altfel icon-urile și poate poți personaliza și mai mult cum arată destkop-ul.

Din păcate Windows 10 se limitează doar la afișarea separată a aplicațiilor pe fiecare Desktop Multiplu în parte.

Cum creezi desktop-uri multiple în Windows 10 ?

  1. Trebuie să apeși pe butonul de task view din bara de jos, din dreapta butonului de Search. Sau poți apăsa butonul Windows + Tab pentru a deschide aceeași fereastră.
  2. Apoi în interfața grafică nou deschisă poți apăsa pe butonul „+” din coltul din dreapta jos pentru a crea un nou Desktop Virtual

Deci cam doi pași mari sunt nu e cine ce știință. În acest moment ar trebui să vedeți desktop-ul nou fără aplicații deschise pe el. Dacă vrei o scurtătură pentru ambii pași: Ctrl + Windows + D.

Cum comuți între desktop-uri multiple în Windows 10 ?

Folosești același buton Task View pentru a vedea aplicațiile deschise dar și desktop-urile multiple create. Apoi apeși pe desktop-ul care dorești să-l folosești. Sau accesează interfața cu scurtătura Windows + Tab.

Cum muți aplicații între desktop-uri multiple în Windows 10 ?

Mutarea aplicațiilor între desktop-urile multiple nu este nici ea dificilă. Din Task View (Windows + Tab) mutarea aplicațiilor între desktop-uri se face trăgând aplicațiile dintr-un desktop în altul cu mouse-ul (click și trage).

Deci apeși pe desktop-ul unde aplicația este deschisă, apoi tragi pictograma ei în alt desktop din partea de jos a ecranului unde sunt listate desktop-urile multiple.

Sper că vă ajută acest ghid în utilizarea mai simplă a PC-ului vostru cu Windows 10. Poți utiliza funcționalitatea pentru împărțirea aplicațiilor cu care lucrezi și celor cu care te joci.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: