Când credeți că a apărut touchscreen-ul ?

Publicat pe 29 sept. 2014 - 22:31 de Mîrzac Iulian

Oldsmobile Trofeo

Dacă nu ați mai trecut peste acest subiect este foarte probabil să credeți că touchscreen-ul a apărut recent, când au intrat smartphone-urile și tabletele de piață. Ei bine treaba nu stă chiar așa cum crezi, primul touchscreen a fost dezvoltat undeva în jurul anului 1965-1967 de către E.A. Johnson pentru controlorii de trafic aerian, și apoi tehnologia a fost preluată de Frank Beck și Bent Stumpe doi ingineri de la CERN ca într-un final să fie implementată comercial de General Motors pe mașina de mai jos: un Oldsmobile Toronado Trofeo din 1989.

Dacă faceți un calcul ies cam 20 de ani de la introducerea primului produs comercial pe piață și momentul când tehnologia a devenit populară pe un alt produs comercial (tablete, smartphone-uri, etc.).

Pe mine mă uimește că funcționează atât de bine și mă gândesc doar cum se lăudau foștii proprietari de Trofeo când au devenit populare noile sisteme touch pe mașini: „Băi eu aveam touchscreen acu’ 20 de ani. Controlam radio-ul, CD player-ul, temperatura în mașină”. Priviți videoclipul și rămâneți uimiți.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

3 Comentarii până acum. Spune-ți părerea.

 1. Holdisch 18/02/2018 at 19:40 - Reply

  Buick Riviera avea în 1986 touchscreen.

 2. Laur 01/10/2014 at 10:46 - Reply

  Firea umana este creativa, am fi fost mult mai departe daca nu existau marii afaceristi de petrol, energie electrica, avioane etc… Vedeti ce a facut Tesla acum 100 de ani…

  • Mîrzac Iulian 01/10/2014 at 13:55 -

   Iti dau dreptate, acesta este un exemplu minor de tehnologie adusa greu pe piata, dar pana la urma s-ar putea sa fie necesar ca tranzitia sa se faca greu, pentru a nu destabiliza sistemul :)

Postează un comentariu: