Brandurile pe care romanii le considera cele mai inovatoare

Publicat pe 21 nov. 2013 - 11:20 de Mîrzac Iulian

Revista Biz impreuna cu Ipsos Research prezinta “Top 50 cele mai inovatoare branduri, in perceptia consumatorilor romani”. Asadar brandurile aflate pe primele locuri sunt: Google, Microsoft, Sony, BMW, Nokia, Yahoo, Samsung, Mercedes, Nike si LG.

Metodologie: „Unlock Market Research a realizat 1.200 de interviuri telefonice. Studiul este reprezentativ urban la nivel de regiune, grad de urbanizare, impartire pe sex si varsta a populatiei de peste 18 ani. In urma acestei faze s-a masurat performanta marcilor romanesti considerand o serie de indicatori in urma scorurilor obtinute de principalele marci pe urmatoarele dimensiuni: – performanta marcii, determinata de intensitatea preferintei consumatorilor pentru marca respectiva, prin alegeri multiple intre marci din aceeasi categorie. – implicarea emotionala, determinata prin masurarea gradului de asociere cu o serie de atribute derivate din faza calitativa. Aceste scoruri au fost mediate in functie de notorietatea marcii.”

Studiul a fost realizat in perioada septembrie – octombrie 2013.

Via Manafu.ro
Sursa Revista Biz

Top 50 Branduri Inovatoare

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele disponibile pe website, dar cel mai mult îmi place să fac review-uri la noi gadget-uri disponibile pe piață. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: