Blackphone disponibil oficial în Romania

Publicat pe 21 ian. 2015 - 8:56 de Mîrzac Iulian

Blackphone-silent-text-dualAți auzit de Blackphone ? Este smartphone-ul care promite o confidențialitate mai mare decât al unui smartphone obișnuit pentru că face o criptare a tuturor datelor trimise: a convorbirilor, a mesajelor, email-urilor și navigării pe Internet. Este un alt proiect pornit pentru a veni în întâmpinarea clienților din ce în ce mai numeroși de smartphone-uri care conștientizează că se supun unor riscuri atunci când le utilizează. Telefonul este creat de SGP Technologies, în parteneriat cu Silent Circle furnizor de soluții de securitate în comunicare și Geeksphone producător spaniol de smarpthone-uri.

Telefonul folosește PrivatOS un sistem de operare Android 4.4 KitKat modificat, și include soft de criptare și siguranță.  Au fost introduse și o serie de aplicații create de compania Silent Circle destinate utilizării mai sigure a telefonului. Pe lângă criptarea datelor și aplicațiile proprietare Silent Circle sistemul de operare va permite să alegeți ce permiteți aplicațiilor să acceseze din telefon. Fie că sunt contacte, fotografii, acces la alte module din Android, veți putea alege dintre acestea.

Blackphone este un telefon de nișă adresat celor care pun un accent deosebit pe confidențialitatea și siguranța datelor, fie că este vorba de autorități, de oameni de afaceri din diverse domenii sau utilizatori care doresc să dețină controlul asupra informațiilor personale la care pot avea acces terțe părți. Dezvoltarea fără precedent a terminalelor inteligente, dar și a aplicațiilor ce pot fi instalate, a adus cu sine și riscul de oferi altora, cu interese comerciale sau infracționale, acces la un profil cât mai complet și informații variate despre utilizatori. Blackphone, în schimb, îți dă posibilitatea să alegi ce dorești să rămână cu adevărat confidențial; declară Lucian Georgescu, Regional Sales Manager Ingram Micro, distribuitorul oficial Blackphone în România.

Configurația Blackphone include un ecran de 4.7 inch IPS, 720p, un chipset impresionant Nvidia Tegra 4i 2.0 GHz quad-core, 1GB RAM, 16GB memorie internă de stocare, comunicare 4G, o cameră foto de 8MP, și cea secundară de 5MP. Dimensiuni normale de telefon 4.7 inch: 69 x 141 x 9 mm și cântărește 119 grame.

Aplicații care contribuie la siguranța Blackphone:

Remote Wipe & Protect – utilizatorii au control asupra datelor de oriunde în lume. În caz de furt/pierderea telefonului poți șterge permanent datele prin Internet.

Secure File Transfer & Storage – transferul și stocarea datelor îl face criptat

Blackphone Security Center – Utilizatorul poate decide ce permisiuni oferă aplicațiilor pe care le instalează, fără a afecta funcționalitatea acestora.

Alte aplicații preinstalate:

Silent Phone – permite utilizatorilor să ințieze și recepționeze apeluri de voce, apeluri video și conferințe telefonice private, în întreaga lume.

Silent Text – permite trimiterea și primirea de mesaje și fișiere private. Atunci când un mesaj este șters, acesta este eliminat permanent din terminalul utilizatorului și al destinatarului, precum și din cloud-ul de stocare.

Silent Contacts – utilizatorii au posibilitatea de a-și păstra contactele într-o formă criptată.

Disconnect Private Search – utilizatorii pot face căutări pe net în regim privat, utilizând motorul de căutare preferat. Nu sunt memorate căutările, adresele IP sau orice alte informații personale.

Disconect Secure Wireless – este o aplicație care detectează automat și protejează împotriva interceptărilor asupra rețelelor wireless.

Private Storage – utilizatorii Blackphone pot să-și depoziteze, sincronizeze, distribuie și acceseze datele personale de oriunde, folosind SpiderOak. Nici măcar serverul nu cunoaște conținutul datelor stocate, totul fiind parolat pentru a proteja informațiile atât de intruziunea din exterior, cât și de eventuale amenințări venite din interior.

Spaces este unul dintre cele mai recente update-uri ale Blackphone, realizat în parteneriat cu Graphite Software. Cu ajutorul acestei caracteristici, utilizatorii își pot separa viața personală de cea profesională creând spații diferite pentru anumite aplicații, conturi sau date.

Mai mult, Blackphone a lansat de curând Blackphone app store, unde utilizatorii au acces la aplicații atent selectate și validate la nivel de securitate.

Vezi oferta Blackphone

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

2 Comentarii până acum. Spune-ți părerea.

  1. laptop 20/07/2015 at 09:54 - Reply

    Telefonul pare destul de ok din punctul de vedere al aspectului, dar cat de sigure sunt convorbirile, asta nu prea stiu :D

  2. Gabi 23/01/2015 at 23:05 - Reply

    Telefonul are un design elegant, insa nu stiu daca convorbirile sunt 100 % sigure. Daca ar fi asa cum i-ar mai prinde pe parlamentarii nostri ? :)

Postează un comentariu: