Black Friday 2015 – Când, unde, cum?

Publicat pe 18 nov. 2015 - 22:19 de Mîrzac Iulian

Black Friday

Se apropie ziua cea mare. Mai trebuie să vă povestesc despre ce este vorba de Black Friday? Bănuiesc că nu. Pe 20 Noiembrie cele mai mari magazine de electronice online vor afișa prețuri la mari reduceri unele începând cu ora 00:00 altele de dimineață. Suntem aici ca să facem un rezumat în ceea ce privește pregătirea magazinelor pentru Black Friday și ce oferte vă așteaptă.

O clarificare legată de ce a apărut pe Internet în ultima vreme despre Black Friday și s-a viralizat pentru că oamenii nu lucrează în industrie și nici nu caută să afle adevăratul motiv din spatele schimbării prețurilor: Prețurile nu sunt mărite artificial (vorbesc din experiență) – dar și acest scurt videoclip vă poate oferi informația rapid despre cum fluctuează prețurile într-un magazin online.

Al doilea lucru este că într-adevăr Black Friday în mod normal se ține în ultima vineri din noiembrie, așa este în țara de origine (America), însă la noi o problemă este 1 Decembrie care prelungește mult mai mult livrarea produselor către clienți și este mai inteligent să desfășori evenimentul înainte dacă nu vrei să ți se întoarcă înapoi în depozit produsele comandate și nelivrate pe motiv că era plecat clientul din oraș :).

Uitați ce au pregătit magazinele pentru Vineri:

eMAG

Magazinul va avea la reducere peste 650.000 de produse, stocurile sunt făcute pe un nou depozit special pentru Black Friday de 35.000 mp și o parte dintre produse sunt împachetate dinainte pentru a mai elimina din procesul logistic. Anul acesta pregătirea este și mai mare astfel încât livrarea să se facă și mai rapid, din câte știu vor fi implicate și mai multe companii de logistică față de anul trecut când DPD, Cargus, Fan Courier au livrat produse în țară.

Anul acesta veți primi notificări pe telefon prin intermediul aplicației eMAG (Android sau iOS) pentru momentul în care ofertele vor fi Live. Singura problemă o să fie că în acest fel toți vor intra simultan. Cred totuși că s-au pregătit tehnic mai bine anul acesta ținând cont că au comunicat investiții de 4 milioane de euro în soluții hardware și software.

eMAG a postat și un videoclip care arată cum anume s-au pregătit pentru Vineri.

Infografic eMAG Black Friday 2015

Infografic eMAG Black Friday 2015

PCGarage

Chiar dacă de la eMAG ne așteptăm la mari reduceri, s-ar putea ca pentru componente de calculator să găsim reduceri mai mari aici. E o comunitate puternică aici a gemerilor și sunt convins că prețuri bune vor avea mai mult la componente. O placă video, un procesor, o placă de bază, un HDD / SSD la preț bombă mă gândesc că vor fi prezente. Chiar și așa smartphone-urile, tabletele, dar și alte electronice au avut preț bun și la ei.

MarketOnline

Black Friday 2015 ține la MarketOnline între 20-22 noiembrie și aduce reduceri de maximum 60%. MarketOnline promite că plătește de 4 ori diferența dacă găsești în alte magazine online un preț mai mic. Nu știu în ce condiții. Altex parcă mai avea așa ceva, însă nu cred că o să-i ardă cuiva să ceară de Black Friday diferența care este infimă cel mai probabil pentru că furnizorii vor negocia la sânge cu furnizorii.

Au anunțat și câteva prețuri: televizoare smart la 899 lei, smartphone-uri de la 269 lei, dar cel mai interesant este că este singurul magazin care promite livrarea în 3 zile. Asta înseamnă și că estimează mai puține comenzi în comparație cu alte magazine online.

QuickMobile

Am anunțat în emailul anterior, QuickMobile se pregătește să facă o figură bună, dacă deja au anunțat niște prețuri bune mă aștept să fie și altele mai bune, că doar nu și-au aruncat așii pe masă din prima.

Cele mai bune oferte anunțate deja:

  1. ASUS Zenfone 2, 4 GB RAM și 32 G999 lei1499 lei (smartphone Best Buy – Review-ul nostru)
  2. Smartwatch Motorola 360 prima versiune649 lei
  3. iPhone 6S 16GB LTE 4G AURIU 2.999 lei – 3.490 lei
  4. HTC Nexus 9 de 32 GB1499 lei – 2299 lei (Super tabletă de 8.9 inch!)
  5. Samsung Galaxy S6 Edge 32GB LTE alb2.299 lei
  6. Tableta NOKIA N1 32GB WIFI799 lei1.299 lei

Cel

Cel estimează ca vor putea livra în 5 zile produsele. Este un timp să zicem standard după al doilea Black Friday când lucrurile s-au mai așezat.

Black Friday 2015 la Cel.ro înseamnă reduceri de 95% așa cum au comunicat ei. Evident toate aceste procente sunt pentru produse ori foarte ieftine ori care sunt de mult pe stoc, dar atât timp cât produsul îți trebuie și crezi ca îți este de folos cumpără-l nu te forțează nimeni să-l cumperi. Nu am găsit la ce ora încep însă anii trecuți au pornit la 00:00, deci tind să cred că vor respecta tradiția.

evoMAG

evoMAG magazinul căruia îi place să se lupte de la egal la egal cu marile magazine de IT și care reușește ocazional vine cu peste 40.000 de produse pe stoc care vor fi pregătite pentru Vineri. Oferta va fi disponibilă de la ora 00:00 ca să nu apară dubii pentru ora de lansare. Sun reduceri de maximum 50% la smartphone-uri, 70% pentru electrocasnice, și chiar 83% pentru camere video de acțiune.

Totuși cele mai răsunătoare cifre sunt: SSD la 99 lei, (trebuie sa fie de 60GB, dar dacă vrei SSD ieftin nu te mai uiți), un antivirus la doar 9 lei, laptopuri începând de la 499 lei (mă gândesc că unele cu memorie mică și procesor slab), vineri vom afla.

Diferit față de anii trecuți, la ei vei putea ridica în weekend produsele dacă preferi.

YellowStore (Nikon)

Camere foto compacte, DSLR-uri, accesorii pentru camere foto veți găsi și pe magazinul YellowStore. Ei țin Black Friday în 2015 între 20-22 Noiembrie tot de la ora 00:00 deci pe ei poate îi puteți lăsa pe plan secund privind ofertele foto, pentru că veți avea o fereastră mai mare. Mă aștept la reduceri acceptabile ținând cont de experiența anilor trecuți. Nu m-au dat pe spate, dar unele produse chiar meritau la ei.

F64

Black Friday 2015 începe exact la 00:00 pentru F64. Ei alături de YellowStore sunt magazinele pe care le voi urmări pentru ofertele de Black Friday cele mai bune în materie de aparate foto, accesorii și altele asemenea. Nu avem informații despre prețuri dar ținând cont de prețurile văzute deja într-un catalog Flanco (Nikon D5300 la 1.999) mă aștept să apară și la ei astfel de oferte atractive :D. Oh boy! Can’t wait!

Clipul lor cu Cosmin Tudoran a fost foarte amuzant :)

ClickShop (Telekom)

Black Friday 2015 la ClickShop.ro vine așa cum ne-a obișnuit și anii trecuți. Cu reduceri bune, anul trecut chiar am luat un tv de la ei la preț bun. Au și ei la toate categoriile de produse reduceri de maximum 80%. Nu au dat foarte multe detalii însă au produse din multe categorii, electro IT, cosmetice, parfumui, fashion, etc. Campania lor va dura între 20-23 Noiembrie.

Altex

Altex e oaia neagră. Fac în fiecare sezon Black Friday, nu știu dacă ați observat. Ideea este că am văzut prețurile și când au mai organizat, dar și această lună a lor de Black Friday. Fac orice numai să mai tempereze vânzările eMAG. Asta este competiția între business-uri, ce să le faci. Problema este că prețurile sunt ca ale magazinelor care nu fac Black Friday :)).

Compania susține o conferință de presă care urmează să mai aducă câteva informații legate de ce vor oferi Vineri de Black Friday 2015.

Urmează începând de mâine și un articol cu live blogging cu cele mai bune oferte pe care le găsim de Black Friday din partea oricărui magazin, oferta să fie bună!

Stați cu ochii pe noi! Vom fi în miezul acțiunii!

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

1 Comentariu până acum. Spune-ți părerea.

  1. Sorin 19/11/2015 at 09:39 - Reply

    Să înceapă nebunia de Black Friday! Customers are coming.

Postează un comentariu: