Alienware Steam Machine în România

Publicat pe 17 nov. 2015 - 9:58 de Mîrzac Iulian

Alienware Steam Machine

Dell lansează și în România Alienware Steam Machine. Un produs care rezultă din strânsa colaborare dintre specialiștii în gaming hardware și Valve Software, care sunt convins că-i cunoașteți și care au produs nenumărate jocuri de calculator printre care cele mai răsunătoare sunt: Half-Life, Dota, Counter Strike, Left 4 Dead și Portal, în ultimii ani punând-uși amprenta și în distribuția de jocuri a mai multor producători prin Steam, aplicația din care cumperi jocuri online, le downloadezi și le joci.

Ce este Steam Machine este o combinație între un gaming PC și o consolă de gaming. De ce au făcut asta ? Pentru că o consolă de gaming pe lângă marele avantaj că merg toate jocurile are marele dezavantaj de a nu oferi întotdeauna detalii grafice la fel de bune precum PC-ul.

Vei dispune de un sistem de operare nou: Steam OS, care dispune de una dintre cele mai mari biblioteci de jocuri și comunități de gameri de pe planetă. Evident nu se compară cu cele Play Station sau XBOX însă îi prinde din urmă conceptul lor de gaming. Sunt peste 1500 de jocuri Steam OS dar și peste 5000 de jocuri disponibile în aplicația Steam Machine. În pachet este inclus un controller Steam care după cum vedeți nu este unul obișnuit ci include o zonă touch pentru a oferi o nouă experiență de gaming utilizatorilor. Nu vei avea nevoie de o tastatură sau mouse pentru utilizarea Steam Machine. Va suporta și alte controllere XBOX One, XBOX 360.

Accesul la mii de jocuri va fi oferit gratuit însă odată cu achiziția vei primi bonus jocuri complete precum PayDay 2, Screencheat, Robot Roller-Derby Disco Dodgeball sau War Thunder.

Configurația nu este clară dar se vor folosi componente de ultimă generație: Intel Core i3, i5 sau i7, GPU NVIDIGA GeForce GTX 860M, 4 – 8GB RAM, HDD 500GB – 2TB de 5400 – 7200 rpm.

Procesorul va putea fi upgradat pentru că se folosesc procesoare Intel Core standard de PC, dar și memoria, HDD-ul sau placa de rețea Wireless.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele disponibile pe website, dar cel mai mult îmi place să fac review-uri la noi gadget-uri disponibile pe piață. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: