AutoDraw – Inteligență Artificială care te ajută sa desenezi

Publicat pe 12 apr. 2017 - 8:19 de Mîrzac Iulian

Google face tot posibilul să strângă cât mai multe date de la utilizatori care ajută inteligența artificială să înțeleagă lucruri din realitate care pentru oameni sunt aparent simple.

Informația poate fi utilizată fie mai departe în proiecte necesare înțelegerii despre cum computerele pot fi învățate să recunoască obiecte, forme, persoane, etc. fie pentru experimente viitoare.

Inteligența artificială poate fi comparată cu cea a unui nou născut. Acum cel mai bine poate recunoaște forme simple. Drept exemplu este și acest proiect Google denumit AutoDraw.

AutoDraw te va ajuta în principiu să desenezi frumos anumite forme pe ecran. Unele mai simple altele mai complexe. Poate un pom, poate un smiley, poate o bicicletă, o mașină, un avion, etc. Tu vei desena ceva pe ecran similar cu ce îți imaginezi, iar aplicația îți va returna cea mai apropiată formă cu cea desenată de tine doar că desenată precis.

Trebuie să recunoaștem că nu toți desenăm frumos și unealta aceasta te poate ajuta cu asta. Cel puțin eu dacă trebuie să desenez o persoană îmi iese un stick-man.

Aplicația este accesibilă fie de pe telefon, tabletă, sau PC.

În plus artiștii pot dona operele lor de artă sugerate de Google în aceeași pagină pentru că ajută și mai mult sistemul să învețe de la oameni.

AutoDraw este varianta mai avansată a lui QuickDraw unde ți se cerea să desenezi ceva iar în 20 de secunde Google trebuia să ghicească ce reprezintă.

Încearcă și tu

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele disponibile pe website, dar cel mai mult îmi place să fac review-uri la noi gadget-uri disponibile pe piață. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: