Aseară am fost surprins să văd reclamă la Apple Pay în App Store, iar astăzi dimineața am fost surprins să aflu că serviciul este deja disponibil în România. Deci nu era o coincidență sau vreo eroare.
Ce înseamnă disponibilitatea Apple Pay?
Vei putea realiza plăți cu telefonul apropiindu-l exact ca și pe cardul contactless de cititorul de carduri, dar vei putea efectua și plăți online.
Ce bănci sau servicii sunt disponibile deja în Apple Pay?
Momentan sunt listați: Banca Transilvania, ING, Revolut, UniCredit Bank, Monese, Edenred, Orange Money, dar oferă și varianta de a adăuga un alt serviciu nelistat.
Cum activezi plățile prin Apple Pay?
Te duci în Wallet, și apeși semnul plus. Apoi vei alege o bancă din listă sau pur și simplu scanezi un card de-al tău din portofel. Unele servicii cum se observă la Revolut au un buton de adăugare direct în aplicație.
Cum efectuezi plăți prin Apple Pay?
Va trebui să apropii telefonul de un cititor de carduri la fel ca pe un card, apoi confirmi plata cu amprenta sau fața în funcție de modelul de iPhone utilizat. O scurtă demonstrație pentru Face ID puteți vedea aici și pentru Touch ID aici.
Pentru plăți online dacă găsești la finalul comenzii butonul negru Apple Pay atunci vei putea plăti iarăși apăsând pe efectuarea plății prin Apple Pay apoi validând plata cu ajutorul amprentei sau feței.
Informațiile de plată vor fi transmise securizat apoi către un procesator de plăți.
Cum știi cu care card plătești?
Cardul vizibil în totalitate în Wallet este cel cu care vei plăti și poți să le reordonezi pentru a alege cardul cu care vei plăti. Deci în imaginea de mai sus cardul Revolut este cel cu care voi plăti la apropierea telefonului.
Cât de sigură este această metodă de plată?
Apple spune că datele cardului tău nu sunt niciodată stocate pe dispozitiv sau pe serverele Apple. Apple Pay folosește un număr specific pentru fiecare device și un cod de tranzacție unic. S-ar putea să fie mai sigur comparativ cu alte metode de plată.
3 comentarii
Da, am vazut si eu acum. :(
Cred că mai e de așteptat. Înțeleg că au abandonat momentan estul Europei pentru extindere.
Asteptam si Google Pay. :)