Android 4.0 – ce functii noi ofera ?

Publicat pe 31 oct. 2011 - 18:29 de Mîrzac Iulian

Android 4.0 Ice Cream Sandwich este oficial lansat, multi dintre voi poate deja stiti asta deja. In Romania deja Buhnici a primit si un terminal Samsung Galaxy Nexus, primul care va veni cu Android 4.0 perinstalat.

Noua versiune a sistemului de operare pentru terminale mobile de la Google va combina functionalitatea si designul Android 2.x destinat in special pentru smartphone-uri, cu Android 3.x care are design si functii speciale pentru tablete. Google a pregatit Android 4.0 Ice Cream Sandwich pentru a putea fi utilizat pe amandoua tipurile de dispozitive.

Noile functii ale Android 4.0

Android 4.0 Ice Cream Sandwich are foarte multe imbunatatiri insa le voi enumera pe cele mai importante dintre acestea. Google s-a concentrat in design-ul interfetei pe simplitate si pe intuitivitate.

Android 4 - Ecranul de baza

Android 4 - Ecranul de baza

Intr-un articol pe blogul Android Developers compania declara: „Noul OS va oferi multitasking simplu, notificari, widgeturi cu marime variabila, ecrane mai usor de customizat si interactivitate mai mare alaturi de noi modalitati de comunicare si share-uire”

Android 4 - Ecran blocat

Android 4 - Ecran blocat

Imbunatatiri au fost facute si pentru simplul copy/paste, pentru notificari, si o modalitate simpla salva screenshot-uri la ecran apasand butonul power si butonul de volum.

Google mai scrie ca tastatura virtuala si dictionarul au fost imbunatatite, astfel utilizatorul va avea suport mai bun pentru corectia mesajelor (litere dulbate, litera mare introdusa gresit, spatii omise, etc.) scrise prin intermediul tastaturii si va primi sugestii mai bune de cuvinte. Bineinteles ca acestea sunt utile pentru limba engleza, apoi fiind disponile si pentru alte limbi straine. Erorile gasite sunt subliniate cu o linie rosie, iar la apasarea pe cuvant apar sugestii.

Android 4 - Corectarea erorilor

Android 4 - Corectarea erorilor

Google a confirmat ca Android 4.0 Ice Cream Sandwich va fi disponibil ca update si pentru Samsung Nexus S si alte 3 telefoane mobile in prima faza.

Android 4.0 va introduce – Voice Control

Recunoasterea vocii a mai fost utilizata in versiunile precedente de Android insa era foarte rudimentar. Acum veti putea dicta telefonului textul pe care doriti sa-l scrieti, puteti da comenzi, cauta informatii pe internet, sau seta intalniri in calendar. Voice Control se va bate cu Siri al lui iPhone 4S.

Android 4 - Afisarea notificarilor

Android 4 - Afisarea notificarilor

Cu ajutorul noului multi-tasking apicatiile vor fi mai usor de gesionat in Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Veti avea o lista sub forma de thumbnail-uri pe care le veti putea accesa rapid si daca nu mai aveti treaba cu vreuna dintre aplicatii o veti putea inchide.

Android 4 - Multitasking

Android 4 - Multitasking

Alte caracteristici:

  • Android Bump – aplicatie pentru utilizarea tehnologiei NFC
  • browser-ul suporta acum pana la 16 taburi si are viteza mai mare
  • Android People – va oferi mai multe informatii de profil, o imagine de profil mai mare, adrese si update-uri in retelele sociale
  • Camera foto va integra – Live Effects – care ofera posibilitatea sa vezi pe ecran live efectul selectat
  • Deblocarea telefonului prin recunoasterea fetei
Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele disponibile pe website, dar cel mai mult îmi place să fac review-uri la noi gadget-uri disponibile pe piață. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: